Jan
Jan Films & Series 2 mrt 2019

Grootste Chinese blockbuster van 2019 komt naar Netflix

China verovert langzamerhand de hele wereld. Uiteraard hoef je dat niet heel letterlijk te nemen, maar de Chinese filmindustrie is hard bezig om in navolging van Afrika, ook in de rest van de wereld vaste voet aan de grond te krijgen. China’s belangrijkste geheime wapen is de film The Wandering Earth. Die kunnen we binnenkort mooi via Netflix gaan bekijken.

De Chinezen komen eraan

Science-fiction is nog altijd een van de meest populaire filmgenres en dat weten ze in China ook. The Wandering Earth is een goed voorbeeld van de ontwikkeling van de filmindustrie in het Verre Oosten. De film doet in kwalitatief opzicht het zeker niet onder voor de grote producenten in Hollywood. Gelukkig maar, dat geeft de nieuwe opkomende landen in Azië de gelegenheid om een plekje te veroveren in de filmindustrie. Meer concurrentie zorgt immers voor meer kwaliteit.

The Wandering Earth – Ultimate Trailer

Feb.5 in Chinese theaters.

Boxoffice winnaar: 600 miljoen dollar

The Wandering Earth is de meest succesvolle film tot nu toe in China. Sinds de première op 6 februari heeft de film al ruim 600 miljoen dollar opgeleverd. Het verhaal is gebaseerd op het werk van Liu Cixin en vertelt het verhaal van een groep mensen die min of meer worden gedwongen samen te werken om de planeet te redden. Ver in de toekomst is de zon op aan het raken. De brandstoffen om het proces van kernfusie draaiende te houden raakt op en de zon dreigt te imploderen. Met behulp van gigantische raketten tracht men de aarde uit haar natuurlijke baan te halen en te verplaatsen naar een nieuw zonnestelsel. Een bizar idee, maar het is ook niet voor niets sci-fi.

The Wandering Earth op Netflix

De trailer is behoorlijk behoorlijk intrigerend en het suggereert dat het succes van The Wandering Earth tot nu toe geen toevalstreffer is. Netflix heeft nog geen releasedatum voor The Wandering Earth bekend gemaakt. De bedoeling van de streaminggigant is duidelijk: men wil het groots aanpakken. De film zal worden vertaald in 28 talen, iets wat een indicatie is voor een wereldwijde release. Of de film ook in de westerse landen een doorslaand succes zal zijn, moeten we nog afwachten maar de vooruitzichten zijn bijzonder goed.

Maxim

Reageer op artikel:
Grootste Chinese blockbuster van 2019 komt naar Netflix
Sluiten