Nieuwe oorlogsfilm met Tom Hanks breekt alle records op Apple TV+

Tom Hanks gaf onlangs toe te balen dat zijn nieuwe film niet in de bioscoop uitkwam maar op Apple TV+. Sterker nog, de beste man gaf redelijk af op de streamingdienst. Hoe dan ook is de lancering van de oorlogsfilm Greyhound een groot succes geweest.

Greyhound kwam afgelopen vrijdag uit op Apple TV+. Tom Hanks speelt een kapitein die een konvooi van vrachtschepen over de Atlantische Oceaan moet leiden. Klein probleem: het is de Tweede Wereldoorlog, en Duitse U-boten steken maar al te graag een stokje voor de plannen van de kapitein.

Greyhound bezorgt Apple TV+ records

Hanks speelt niet alleen de hoofdrol, maar heeft ook het script van Greyhound geschreven. Op Rotten Tomatoes scoorde de oorlogsfilm tot nu toe 80 procent, op IMDb moet Apple’s nieuwe aanwinst het met een 7.1 doen.

Daar zal de techgigant zich echter niet zo druk om maken. Apple kocht Greyhound voor 70 miljoen dollar, een investering die volgens meerdere bronnen rondom het bedrijf flink zijn vruchten heeft afgeworpen.

Volgens het doorgaans zeer goed ingelichte Deadline heeft Apple TV+ dankzij de oorlogsfilm namelijk een recordweekend achter de rug. Nog nooit hebben zoveel mensen tegelijkertijd de streamingdienst gebruikt als afgelopen weekend. En maar liefst dertig procent van die kijkers was nieuw, en kwam dus specifiek voor Greyhound.

Goed nieuws

Helaas zijn er geen exacte cijfers bekend, want daar doet Apple geen uitspraken over. Voor de techgigant is ht echter goed nieuws: door dit soort films maken steeds meer consumenten kennis met Apple TV+, waarvan er vervolgens hopelijk een aantal blijven hangen en andere content checken.

Meer in de pijplijn

Het succes hangt op de lange termijn dus nog steeds af van de content, en die blijft vooralsnog karig. Gelukkig heeft Apple nog meer grote films en series in de pijplijn zitten die kunnen gaan wedijveren met het record van Greyhound.

Denk aan Killers of the Flower Moon, het volgende project van Martin Scorsese, Leonardo DiCaprio en Robert De Niro. En er komt nog een oorlogsserie van Steven Spielberg aan, Masters of the Air.

Deadline

Reageer op artikel:
Nieuwe oorlogsfilm met Tom Hanks breekt alle records op Apple TV+
Sluiten