Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Life 6 nov 2020

Greta Thunberg ‘trolt’ Donald Trump op Twitter met zijn eigen woorden

Het zijn al niet de makkelijkste dagen voor Donald Trump, komt klimaatactiviste Greta Thunberg hem ook nog eens een trap nageven op Twitter. “Donald Trump moet aan zijn woedebeheersing werken”, refereert ze naar een tweet die de Amerikaanse president eerder aan haar richtte.

De 17-jarige Greta Thunberg en Donald Trump gaan a long way back. Sinds 2019 hebben ze een sluimerende Twitterfittie, die zijn oorsprong vond na een klimaattop van de Verenigde Naties, waar de Zweedse scholiere een toespraak hield voor wereldleiders. De Amerikaanse president was de grote afwezige en kreeg er van langs, net als de anderen trouwens.

Greta Thunberg op Twitter: “Chill, Donald Trump!”

In december vorig jaar was Donald Trump er blijkbaar ook niet van gecharmeerd dat de klimaatactiviste TIME Person of the Year 2019 werd. “So ridiculous. Greta must work on her Anger Management problem, then go to a good old fashioned movie with a friend! Chill Greta, Chill!“, schreeuwde de president destijds op Twitter. Was hier misschien sprake van projectie? We laten het in het midden. Thunberg slaat nu in ieder geval terug met zijn eigen woorden, tevens geschreven in hoofdletters. Dit als reactie op zijn buitenproportionele tweet ‘STOP THE COUNT!’.

“Zo belachelijk. Donald Trump moet aan zijn probleem met woedebeheersing werken en dan met een vriend naar een ouderwetse film gaan! Chill Donald, Chill!”, zegt Greta Thunberg nu in koeienletters. Touché, zeg je dan als neutrale toeschouwer.

Reacties

Greta Thunberg was trending op Twitter na haar tweet en het regende natuurlijk direct reacties. Dat mensen in coronatijden overlopen van creativiteit, blijkt ook hier maar weer eens. Een kleine compilatie.

De Amerikaanse verkiezingen 2020 zijn moeilijk serieus te nemen. De nek-aan-nekrace tussen Biden en Trump kijkt weg als een dvd-box van Southpark. Tussendoor is er tijd voor Twitter en Instagram. Check in dit artikel de 50 meest hilarische reacties op deze totaal bizarre presidentsverkiezingen.

Blijf hier of hier op de hoogte van de allerlaatste updates van de Amerikaanse verkiezingen.

🇺🇸 Check ook: 7 interessante Netflix-documentaires om tijdens de Amerikaanse te streamen

Reageer op artikel:
Greta Thunberg ‘trolt’ Donald Trump op Twitter met zijn eigen woorden
Sluiten