Gremlins keren terug in prequel-serie over de piepjonge Gizmo

De Gremlins komen terug, en wel in de vorm van een serie. Een animatieserie, om precies te zijn. De serie heet Gremlins: Secrets of the Mogwai. Pure nostalgie!

Als je een beetje fan bent van filmklassiekers, dan staat Gremlins wellicht in je top 10. Nog steeds een heerlijke film om te kijken. Gremlins 2: The New Batch valt in dezelfde categorie. Nu zouden filmmakers bezig zijn met de derde film over de wezentjes, die je beter niet in het water kunt gooien. Gremlins 3: The One Where Gizmo Dies staat al even op de planning, maar een definitieve releasedatum is nog niet in zicht. Of die derde film er uiteindelijk komt, is überhaupt de vraag. Maar we hebben een ander heuglijk feit om te delen: de aankondiging van de serie Gremlins: Secrets of the Mogwai.

Prequel-serie over Gizmo en Sam Wing

De animatieserie is een van de stokpaardjes van de nieuwe streamingdienst van WarnerMedia. Voorlopig weten we in ieder geval dat de serie uit 10 afleveringen zal bestaan. Het is een prequel, waarbij het verhaal zich afspeelt in de periode rond de ontdekking van de Mogwai die we allemaal kennen als Gizmo.

…I tried this one place [Gremlins 1984]

“I told You. Everything is Real.” This is the intro to the Gremlins movie. Gremlins is a strange comedic invasive species story from 1984. My interest was to select the place of transfer and focus on how human intermediaries traffic the new species. The Oriental old Chinese shop in China Town is the actual interdimensional interspecies doorway.

Gremlins: Secrets of the Mogwai

Gremlins: Secrets of the Mogwai speelt zich af in het Shanghai van de jaren 20 en vertelt het verhaal van de 10-jarige Sam Wing (de toekomstige winkeleigenaar Mr. Wing in de speelfilm uit 1984). We zijn er getuige van hoe hij in contact kwam met de jonge Mogwai, die hij Gizmo noemt. Samen met een jonge kruimeldief genaamd Elle ondernemen Sam en Gizmo een gevaarlijke reis door het Chinese platteland. Op hun zoektocht om Gizmo terug te brengen naar zijn familie en een legendarische schat te ontdekken, worden ze achtervolgd door een machtige industrieel en zijn leger van kwaadaardige Gremlins.

Voorlopig moeten we het nog doen met de aankondiging. De nieuwe serie is geschreven door Tze Chun (Gotham), die ook de co-executive producer is. Uitvoerende producenten zijn Darryl Frank van Amblin TV en Justin Falvey, Sam Register (Animaniacs), en Brendan Hay (Robot Chicken). WarnerMedia hult zich in ieder geval in stilzwijgen als het gaat om een mogelijke releasedatum. Wat wel duidelijk is, is dat het niet goedkoop zal zijn om de serie te bekijken. Als WarnerMedia eenmaal beschikbaar is via streaming, dan zal een maandabonnement ongeveer 15 tot 20 euro gaan kosten. Maar voor een portie Gremlins-nostalgie leggen we dat graag eenmalig neer.

Reageer op artikel:
Gremlins keren terug in prequel-serie over de piepjonge Gizmo
Sluiten