Slecht nieuws voor wie gratis Formule 1 kijkt via Duitse televisie

We hebben er lang op moeten wachten, maar het Formule 1 seizoen gaat nu dan toch echt bijna beginnen. Op 3 juli mogen Max Verstappen en zijn collega’s weer naar buiten. Als je daar niks van wil missen kun je in Nederland terecht bij Ziggo. Geen klant van de oranje televisie aanbieder? Dan kun je altijd nog inschakelen bij de Duitse zender RTL, maar niet voor lang meer.

De Duitse zender die sinds 1991 onafgebroken alle Formule 1-races uit heeft gezonden stopt ermee. Het contract wordt niet verlengd en dat betekent dat er een einde komt aan een samenwerking die dertig jaar geduurd heeft. Per 2021 zullen de Formule 1-races niet meer uitgezonden worden op RTL, maar achter de betaalmuur bij Sky.

Formule 1-licentie wordt te duur

De reden waarom RTL het contract dat al dertig jaar loopt niet wil verlengen, laat zich raden. Natuurlijk gaat het om geld. Zo heeft de hoofdverantwoordelijk van de sportafdeling op de zender naar buiten gebracht. De concurrentie is moordend en dat zorgt ervoor dat er flink geboden wordt. Wanneer andere zenders het dubbele willen betalen, ziet RTL geen andere mogelijk dan afscheid nemen van de licentie.

Ook de krimpende Duitse inbreng in de Formule 1 zal ongetwijfeld een rol gespeeld hebben. Hoewel Mercedes het fantastisch doet, loopt het aantal coureurs met de Duitse nationaliteit hard terug. Mocht Vettel geen nieuw stoeltje vinden, dan beginnen we het seizoen 2021 zelfs zonder een Duitser achter het stuur. Daarnaast is het ook nog maar de vraag of er een Duits circuit op de kalender komt.

Ook slecht nieuws voor Nederlanders

Dit is slecht nieuws voor Duitse Formule 1-fans, maar ook voor ons. Veel Nederlanders kijken namelijk via de Duitse RTL naar de Koningsklasse. Dat is vanaf 2021 dus ook niet meer mogelijk. Nederlandse-fans zullen moeten overstappen naar Ziggo of op zoek gaan naar een andere manier om Verstappen in actie te zien.

Lees ook: We gaan weer racen! Formule 1 deelt de officiële kalender van 2020

Reageer op artikel:
Slecht nieuws voor wie gratis Formule 1 kijkt via Duitse televisie
Sluiten