Formule 1 in Nederland: datum GP bekend en nieuw aantal wedstrijden

De Grand Prix van Nederland in de Formule 1 staat voor volgend jaar op 3 mei gepland. Op de kalender staat een niet eerder vertoond aantal van 22 wedstrijden om de wereldtitel. De kalender moet op 4 oktober tijdens een vergadering van de FIA World Motor Sport Council nog wel worden goedgekeurd.

Het 70e seizoen in de Formule 1 begint op 15 maart met de GP van Australië en eindigt op 29 november in Abu Dhabi. Vietnam is het 34e land dat een Formule 1-race zal herbergen. Dat gebeurt op 5 april. Onder de naam Heineken Dutch Grand Prix keert de Formule 1 na 35 jaar terug in Nederland. Niet Assen, maar Zandvoort is de gelukkige. De Duitse Grand Prix op Hockenheim is zoals verwacht van de kalender verdwenen, met de organisatoren van de GP van Spanje werd alsnog een akkoord bereikt.

Formule 1 in Nederland: Zandvoort profiteert van max Verstappen

Op 14 mei kwam Chase Carey, de grote baas van Formula One Management (FOM), in Zandvoort vertellen dat er overeenstemming was bereikt met de promotors van Dutch Grand Prix. Er werd een contract voor drie jaar getekend. Zandvoort profiteert natuurlijk van de populariteit van Max Verstappen, die sinds kort een nieuwe teamgenoot heeft. Sportief directeur Jan Lammers meldde in juli dat er meer dan een miljoen kaartjes waren aangevraagd voor de Formule 1-wedstrijd in Nederland. Ja, met de populariteit zit het wel goed.

Voor de terugkeer van Formule 1 naar Zandvoort is 30 tot 40 miljoen euro nodig. Dat wordt onder meer opgevangen door steun van een aantal bedrijven uit Nederland zoals Pon, VolkerWessels, Jumbo, CM.com, Talpa Network en Heineken.

Op de dinsdag gehouden informatiebijeenkomst voor inwoners van Zandvoort kon Robert van Overdijk, algemeen directeur van het circuit, de datum nog niet bekendmaken. Wel meldde hij dat er nog een en ander veranderd zal worden aan het circuit voor de Formule 1 in Nederland. Zo wordt de laatste bocht onder handen genomen die de coureurs daarna een extra inhaalmogelijkheid biedt.

Check hier de volledige kalender van voor het seizoen van 2020 en omcirkel 3 mei vast in je agenda.

ANP/Manners

Reageer op artikel:
Formule 1 in Nederland: datum GP bekend en nieuw aantal wedstrijden
Sluiten