Gran Turismo Sport komt op 17 oktober uit

Volg je de game-industrie niet meer op de voet. Geen nood: daarom is er Gaming Manners. In deze rubriek houden Manners en game-expert Jelle van Es je op de hoogte van zaken die je moet weten. Vandaag: Gran Turismo Sport.

Het heeft een enorme tijd geduurd, maar Gran Turismo Sport heeft eindelijk een releasedatum. Vanaf 17 oktober kunnen gamers wereldwijd laten zien wat ze in hun mars hebben.

Gran Turismo Sport verschijnt net als zijn voorgangers exclusief op het PlayStation-platform. Het is echter geen Gran Turismo 7. De ontwikkelaar heeft de keuze gemaakt om met Gran Turismo Sport iets anders te doen.

Het draait niet langer meer om het klassieke avontuur waarbij je begint met een simpele wagen en met die roestbak wat races wint om zo het geld te gebruiken om een betere auto te kopen. Nee, Gran Turismo Sport wil de passie voor racen centraal zetten. Dat betekent dat je redelijk snel met de meest exotische bolides kunt scheuren over circuits als Brands Hatch en de Nurburgring. Allemaal om te laten zien wat jouw racevaardigheden zijn.

Uiteindelijk kun je online jouw vaardigheden tonen en competities aangaan, waarna de beste spelers het in een kampioenschap op kunnen nemen. Ben je daarvoor niet in de wieg gelegd, dan moet de game je alsnog kunnen koppelen aan spelers van jouw niveau om samen met hen spannende races uit te vechten. Dat alles dus vanaf 17 oktober op de PlayStation 4.

Reageer op artikel:
Gran Turismo Sport komt op 17 oktober uit
Sluiten