Game of Thrones-grafiek toont hoe het schrijven ‘verslechterde’

Iedereen die teleurgesteld is in seizoen 8 van Game of Thrones, heeft nu een document ter argumentatie. Deze grafiek laat zien hoe het schrijven van Game of Thrones gedurende de serie vorderde, ‘verslechterde’. De grafiek is gebaseerd op het aantal woorden per minuut. (Dit artikel kan een kleine spoiler bevatten).

Hoe het schrijven van Game of Thrones ‘verslechterde’

De grafiek is gemaakt door OpenSubtitles, dat de exacte data van het aantal gebruikte woorden in Game of Thrones heeft. Je ziet hoe het aantal gebruikte woorden per minuut is afgenomen per seizoen. In seizoen 1 is er een aflevering met 70 woorden per minuut, terwijl seizoen 8 een aflevering met 10 woorden per minuut heeft. Dat was uiteraard de aflevering The Long Night, met de epische battle tegen de white walkers.

Hoe dan ook: vanaf Game of Thrones seizoen 1 toont de grafiek een dalende lijn. Van gemiddeld 60 woorden per minuut in het eerste seizoen gaat de serie naar een gemiddelde van 40 woorden per minuut in het laatste seizoen.

De grafiek

Joanna Robinson on Twitter

There it is.

Nou zegt het aantal woorden natuurlijk niet direct iets over de kwaliteit van het schrijven van een serie. Game of Thrones gaat ook om actie en slagen. Maar het aantal woorden zegt wel iets over de hoeveelheid verhalende complexiteit die wordt behapt, vooral in een verhaal dat zo rijk en ingewikkeld is als dat van George R.R. Martin, geestesvader van de serie.

Minder duiding, meer actie in seizoen 8

In het laatste seizoen was minder duiding en meer actie en die trend was dus al even ingezet. Scènes waar lange tactische strategieën werden besproken of uitgebreide dialogen met nieuwe karakters plaatsvonden, werden op het laatst ingeruild voor slagen en drakenvluchten. Logisch, uiteindelijk moet er eens iets beslist worden. Maar het verklaart de bijsmaak die veel fans bij Game of Thrones seizoen 8 hebben; de uitvoerige complexiteit is verdwenen.

Game of Thrones | Season 8 | Official Trailer (HBO)

The trailer is here. #GameofThrones The Final Season begins April 14 on HBO.

Meer geniale series op HBO

Laten we niet vergeten dat Game of Thrones gewoon een briljante serie is. Maar wees niet getreurd, HBO staat vol mooie series. Bekijk hier onze top 7, met Chernobyl als nieuwkomer.

Reageer op artikel:
Game of Thrones-grafiek toont hoe het schrijven ‘verslechterde’
Sluiten