Goud blijkt online hit op Nederlandse streamingdienst Picl

We horen je denken: Nederlandse streamingdienst? Yep, op Picl bekijk je de nieuwste films en documentaires die geselecteerd zijn door Nederlandse filmhuizen. Onthoud de film Goud, met acteur Marcel Hensema en turner David Wristers in de hoofdrollen.

Best bekeken release op Picl

Goud is een nieuwe Nederlandse film. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Marcel Hensema (Hollands Hoop) en turner David Wristers. De film kon aanvankelijk niet getoond worden in bioscopen en filmhuizen, maar ontpopt zich tot een grote hit op Picl. Nooit eerder werd een Nederlandse titel op de Nederlandse streamingdienst in de eerste week van release zo vaak bekeken. Dat heeft distributeur September Film vandaag bekendgemaakt.

Het drama dat eerder dit jaar in première ging op het IFFR, zou eerst in de bioscopen en filmhuizen worden uitgebracht. Maar door de coronacrisis werd dit plan gewijzigd en kreeg Goud, geregisseerd door Rogier Hesp, een online release op de Nederlandse streamingdienst Picl.

Goud, over een Olympische droom

Goud vertelt over de jonge turnbelofte Timo en zijn gehandicapte vader Ward die één grote droom delen: goud halen op de Olympische Spelen. Maar als Timo fysiotherapeute Irene ontmoet, raken nieuwe gevoelens in strijd met Timo’s toewijding aan zijn vader en de Olympische missie. Hoofdrolspeler David Wristers maakte met deze film zijn overstap van professioneel turner naar filmacteur. De vrouwelijke hoofdrol wordt gespeeld door Loes Haverkort.

goud, online hit, nederlandse streamingdienst, picl

Niet de enige Nederlandse streamingdienst

Picl is niet de enige Nederlandse streamingdienst. Zo heb je bijvoorbeeld ook Cinemember, waar je terechtkunt voor arthouse-films, documentaires en andere producties die in de Nederlandse filmhuizen worden gedraaid. Bekijk hier de beste Duiste films die je op Cinemember ziet.

Goud kun je voor 8,50 euro bekijken op Picl. En inmiddels is de film met Marcel Hensema ook te zien in de Nederlandse filmtheaters en geselecteerde bioscopen.

Check ook: Hollywood verfilmt ‘De meeste mensen deugen’ van Rutger Bregman

Reageer op artikel:
Goud blijkt online hit op Nederlandse streamingdienst Picl
Sluiten