Redactie
Redactie Clothing 6 mrt 2018

Goud: basic wit t-shirt + (leren) jack

Less is more, is het niet? Niemand wacht op een man die een fel gele broek, paarse sweater en rode sneakers draagt (hoewel een buiging voor degene die alle regels aan z’n laars lapt en het toch aandurft). Beter is een simpel wit shirt, met een elegante toevoeging.

Strijken

Hoewel het klassieke witte T-shirt van origine vooral als onderstuk gedragen werd, kan het vandaag de dag ook prima uitblinken binnen je outfit – mits goed gedragen én op het juiste moment. Op een chique aangelegenheid verschijnen in een verfrommelt shirtje is immers nog altijd een slecht idee. Wat wel kan, is datzelfde witte shirt strijken en aankleden met een simpele leren jas. Je leest het goed. Wit shirt, zwarte jas: done! Een kwaliteitsvest- of shirt in contrasterende kleuren (lees: zwart, blauw of donkergrijs) kan ook prima werken.

Manners basic wit shirt + leren jack is awesome 2
Manners basic wit shirt + leren jack is awesome 3

Zorg dat het past

Een basic wit T-shirt verraadt – meer dan welk kledingstuk dan ook – alle vormen van je lichaam. Smalle armen lijken nog smaller en dat eigenwijze bierbuikje schaamt zich niet om prompt te shinen in je nieuwe aankoop. Zorg dus dat je een shirt koopt dat past bij je lichaam en ga niet voor een te strakke variant zolang Mr. Buik aanwezig is. Niemand houdt de volledige dag zijn adem in, dus dat momentje in het pashok waarop ‘ie je wel goed staat, is ook niet representatief. Belangrijk detail: zorg dat het shirt goed op je schouders valt, niks zo lelijk als een te groot shirt (tenzij je Snoop Dogg heet, dan mag het). De keuze voor materiaal is simpel: katoen, altijd.

Manners basic wit shirt + leren jack is awesome 5

Variëren

Een wit T-shirt kan ook prima op zich zelf staan, zo bewees James Dean al vroeg. Een beetje opkalefateren met een dogtag (klinkt cooler dan “naamplaatje”) of elegant horloge, zoals deze Covair met verwisselbaar uurwerk, doet wonderen. Wil je een wit T-shirt echt lekker dragen, zorg dan voor een fit lichaam. Dan zit je sowieso gebakken!

Reageer op artikel:
Goud: basic wit t-shirt + (leren) jack
Sluiten