Google scoort opnieuw briljante Nederlands getinte 1 aprilgrap, ditmaal met Keukenhof

Het is 1 april en dan weet je wel hoe laat het is. Dit is dag waarop je collega’s en vrienden je belagen met flauwe grappen. Vreselijk irritant. Gelukkig zijn er ook genoeg mensen die wat beters kunnen bedenken dan een scheetkussen op je bureaustoel. Deze briljante geesten zitten blijkbaar ook bij Google, want niet voor het eerste komt de zoekmachine met een oranje gekleurde 1 aprilgrap. Ditmaal doen ze dat samen met Nederlands trots: keukenhof.

We hebben in Nederland genoeg dingen om trots op te zijn. Onze Oranje leeuwen, prachtige jenever, heerlijke haring, de beste dancemuziek en natuurlijk tulpen. Deze iconische bloem is één van onze bekendste handelswaren en jaarlijks komen mensen van over de hele wereld naar Keukenhof om ze te bekijken. Het welbekende bloemenpark in Lisse is wereldwijd bekend en dus de perfecte partner in crime voor Google om een 1 april grap uit te halen.

Google en Keukenhof komen met een slimme tulp

Dat doen ze door samen met de Google Tulip te komen. Inmiddels zijn alle apparaten en de verlichting in je huis al slim, dus nu zijn je planten aan de beurt. Deze slimme tulp laat je niet alleen weten wanneer hij water nodig heeft, maar is een heuse gesprekspartner die, zoals je in onderstaande video kunt zien, zelfs last kan hebben van een existentiële crisis.

Introducing Google Tulip

We’re excited to announce Google Tulip. Decoding the language of flowers has been a decades-long challenge. But that changes today. Thanks to great advancements in artificial intelligence, Google Assistant on phones and Google Home is now able to understand tulips, allowing translation between Tulipish and dozens of human languages.

Alleen op 1 april

Deze slimme Tulp is alleen op 1 april beschikbaar en je kunt hem zelf uitproberen. Het enige wat je daar voor nodig hebt is een apparaat met Google Home. Heb je die? Zeg dan: “Hey Google, talk to my tulip” en kijk wat er gebeurt. Heb je die niet? Scoor dan hier de Home Mini met flinke korting.

Google

Reageer op artikel:
Google scoort opnieuw briljante Nederlands getinte 1 aprilgrap, ditmaal met Keukenhof
Sluiten