Het is officieel: vanaf deze zomer kun je Google Assistent gebruiken op je Sonos

In oktober 2017 maakte Sonos al bekend dat Google Assistent naar hun speakers zou gaan komen. Nu is eindelijk het moment daar. Via een gratis software update kunnen eigenaren van een Sonos One of Sonos Beam hun speaker door middel van spraak gaan bedienen. In Amerika is dat al vanaf vandaag, maar ook in Nederland kunnen wij vanaf deze zomer aan de slag met Google Assistent.

Juli om precies te zijn. Nederland zit namelijk samen met het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Canada, Australië en Frankrijk in de tweede groep met landen. In de maanden die daarop volgen zullen ook andere landen aan de beurt komen. De introductie van Google Assistent levert Sonos een mooie primeur op, want dit maakt ze de eerste producten die meerdere spraakassistenten in één geluidssysteem integreert. Je kunt namelijk ook al met Alexa aan de slag. De speakerbouwer vindt het namelijk belangrijk dat gebruikers zelf kunnen kiezen met wie ze aan de slag gaan.

Zelf kiezen tussen Alexa en Google Assistent

“We vinden keuzevrijheid erg belangrijk. We willen luisteraars de mogelijkheid bieden om zelf te bepalen waar ze in welke ruimte naar willen luisteren en hoe ze dit willen bedienen. De toevoeging van stembediening, in dit geval met de Google Assistent, maakt dat nog makkelijker,” aldus Patrick Spence, CEO van Sonos. Kun je niet kiezen tussen Alexa en Google Assistent? Geen probleem, want je kunt per speaker instellen welke spraakassistent je wilt gebruiken. Zelfs als ze met elkaar verbonden zijn.

Niemand anders doet dit nog en daar is Patrick Spence natuurlijk trots op: “vandaag zijn we het eerste bedrijf met twee werkende spraakassistenten op hetzelfde systeem, een enorme mijlpaal binnen de branche. We stellen ons een toekomst voor waarin we meerdere spraakassistenten gelijktijdig kunnen bieden op dezelfde speaker en vinden het belangrijk om dit zo snel mogelijk te realiseren.”

Maak je smart home compleet

De Sonos One en Sonos Beam gaan door deze update een belangrijke rol spelen binnen je smart home. Sonos heeft er namelijk alles aan gedaan om hun speakers zo goed mogelijk samen te laten gaan met de assistent van Google. “In samenwerking met Google hebben we deze integratie vanaf de grond opgebouwd en het beste van de Google Assistent verwerkt in het ecosysteem van Sonos.” aldus Patrick Spence.

Dankzij de toevoeging van Google Assistent kun je vanaf juni door middel van spraakcommando’s je Sonos systeem beheren, maar daar blijft het niet bij. Als je een Beam hebt kun je straks ook je tv en Chromecast bedienen met behulp van spraak. Als je een slimme thermostaat of verlichting hebt, kun je ook deze straks bedienen door
tegen je Sonos One of Beam te praten.

En dat is nog niet alles, want Google Assistent geeft je ook toegang tot alles wat je maar kunt vinden op het internet. Het laatste nieuws, verkeersinformatie, je agenda, het weer, sportuitslagen en ga zo maar door. Je kunt je Sonos straks om alles vragen. Zelfs als je een timer wilt zetten of een rekenmachine nodig hebt, staat Google Assistent dag en nacht voor je klaar.

Sonos One en Sonos Beam: meer dan alleen speakers

De One en de Beam waren altijd al stijlvolle speakers die prachtige geluid produceren, maar nu zijn ze nog veel meer dan dat. Vanaf juni zijn dit de speakers die je nodig hebt om je smart home een gigantische boost te geven.

Reageer op artikel:
Het is officieel: vanaf deze zomer kun je Google Assistent gebruiken op je Sonos
Sluiten