Bijzondere versie Martin Scorsese’s Goodfellas komt terug in de bioscoop

Voor fans van de betere gangsterfilm is er geweldig nieuws: Martin Scorsese’s Goodfellas komt terug in de Nederlandse bioscopen, ter ere van de dertigste verjaardag van het meesterwerk.

De bioscoopagenda viel de afgelopen maanden tegen. Grote Hollywood-studio’s stelden hun peperdure blockbusters uit. Zelfs No Time to Die, de film die alleen al een miljoen per maand kost om niet uit te brengen, komt pas in april volgend jaar.

Goodfellas in 4K de bioscopen in

Netflix zorgt met het ambitieuze Mank voor nog wat vermaak in de Nederlandse bioscopen, maar verder blijft het erg rustig. Gelukkig hebben we altijd nog filmklassiekers. Waaronder dus Goodfellas, de gangsterfilm uit 1990 van Scorsese.

Die komt vanaf 26 november niet alleen terug op het witte doek, maar ook nog eens in een speciale versie. Het gaat namelijk om een 4K-restauratie. Inclusief gedigitaliseerd beeld én geluid.

Niet enkel vanwege de pandemie: 2020 is de dertigste verjaardag van de misdaadfilm.

Henry Hill

Om je geheugen op te frissen:

Goodfellas volgt Henry Hill, een loopjongen die al als klein jongetje bij de maffia wilde. Hij klimt langzaam op in de keiharde wereld, met Jimmy Conway als mentor. Na een tijdje komt Hill er echter achter dat Jimmy stiekem buiten hun organisatie om ook met schimmige zaakjes bezig is.

Topcast, topcijfers

De rest is geschiedenis, en gaan we voor de mensen die Goodfellas nog niet hebben gezien dan ook zeker niet spoilen. De cast verkoopt zichzelf: Joe Pesci, Robert de Niro, Ray Liotta, wat wil je nog meer?

Nog niet overtuigd? Goodfellas scoort een zeer verdienstelijke 96 procent op Rotten Tomatoes en op IMDb moet Scorsese het doen met een 8.7.

Ticketverkoop

Tickets gaan vanaf morgen in de verkoop, vrijdag 30 oktober dus. Warner Bros. brengt de film door heel Nederland uit, dus de kans is groot dat je lokale bioscoop de gangsterfilm ook draait.

Reageer op artikel:
Bijzondere versie Martin Scorsese’s Goodfellas komt terug in de bioscoop
Sluiten