Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 6 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Golden Globes 2020: Netflix verslagen door HBO, 1917, Joker en Brad Pitt

Met 34 nominaties leek Netflix gisteravond de grote winnaar van de Golden Globes te gaan worden. De verwachting was dat de streamingdienst een nieuw plankje moest gaan ophangen voor alle beeldjes, maar het liep toch anders. Netflix greep mis en ging met slechts twee beeldjes naar huis. Niet geheel verrassend werden Once Upon a Time in Hollywood, 1917, Joker en Chernobyl de grote winnaars.

Met The Irishman, Marriage Story en The Two Popes was Netflix dit jaar op filmgebied goed vertegenwoordigd. De streamingdienst heeft bewezen dat ze de strijd met Hollywood aankunnen, maar daadwerkelijk winnen blijkt toch nog te hoog gegrepen. De drie Netflix Original films moest het voor de titel ‘beste film’ afleggen tegen de zeer indrukwekkende oorlogsfilm 1917.

Joker en Brad Pitt verslaan Netflix

Ook in de categorie ‘beste film musical of komedie’ ging de prijs niet naar Netflix film Dolomite is my Name. Al had de streamingdienst er waarschijnlijk ook niet op gerekend dat ze dit beeldje in de wacht zouden slepen. Met Jojo Rabbit, Knives Out, Rocketman en uiteindelijke winnaar Once Upon a Time in Hollywood was de concurrentie moordend.

Omdat ook de prijzen voor beste hoofdrol (zowel man als vrouw) aan Netflix’s neus voorbij gingen, moest er genoegen worden genomen met het beeldje voor beste actrice in een bijrol. Deze mocht door Laura Dern in ontvangst worden genomen voor haar optreden in Marriage Story. Dat was ook meteen de enige Golden Globe die Netflix wist te pakken met één van haar films.

Succes voor The Crown

Het andere gouden beeldje ging namelijk naar de serie The Crown. Dat werd niet de prijs voor beste serie, waar natuurlijk op gehoopt werd, maar die voor beste actrice in een televisieserie. Olivia Colman kreeg deze voor haar optreden als Queen Elizabeth. Verder bleven de Netflix series achter met lege handen. The Politician kon de twee nominaties niet verzilveren en eerdere winnaar The Kominsky Method viel dit jaar ook buiten de prijzen.

De series die wel het podium op mochten komen om een Golden Globe op te halen waren Succession (‘beste serie’) en Chernobyl (‘beste limited serie of film voor televisie’) Beiden komen uit de stal van HBO die dus Netflix wist af te troeven dit jaar. Ook was er succes voor de BBC, want hun serie Fleabag won de Golden Globe voor ‘beste televisieserie musical of komedie.’

Alle Golden Globe winnaars

Benieuwd welke films en series er uiteindelijk allemaal met een prijs naar huis gingen? Hier vind je het gehele Golden Globe overzicht met alle genomineerden en winnaars.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Golden Globes

Reageer op artikel:
Golden Globes 2020: Netflix verslagen door HBO, 1917, Joker en Brad Pitt
Sluiten