Mark Hofman
Mark Hofman Stuff 12/12/2018

Goedkopere en indrukwekkende Samsung Galaxy S10 Lite lekt uit

Dat Samsung volgend jaar met de nieuwe Galaxy S10 line-up aan komt zetten weten we inmiddels wel. Zowel de Galaxy S10 als de Galaxy S10+ zullen het beste van Samsung representeren in 2019. Door veel gelekte informatie lijken de toestellen de echte bakbeesten onder de smartphones te worden.

Maar waar deze twee varianten het beste van het beste zullen bieden, is het de Samsung Galaxy S10 Lite die waarschijnlijk het lekkerst gaat verkopen. Hij is goedkoop, heeft dunnere bezels en beschikt over een heel indrukwekkend scherm. Althans, als we deze nieuwe gelekte informatie mogen geloven dan.

Samsung Galaxy S10 Lite lekt uit

Door een uitgelekte foto van een Galaxy S10 Lite beschermlaag krijgen we voor de eerste keer iets te zien van het toestel. De Lite, die als een goedkopere versie van de S10 en S10+ door het leven gaat, zal volgend jaar haar debuut maken op de markt. Maar waar grote concurrent Apple met haar iPhone XR een budget-smartphone op de markt bracht met dikke bezels, lijkt Samsung dit probleem opgelost te hebben. De randen van het scherm zien er, ondanks het ontbreken van de iconische edge afwerking, bijzonder dun uit.

Net als de duurdere Galaxy S10 en Galaxy S10+ zal ook de Lite voorzien zijn van een Super AMOLED display met een Quad-HD+ resolutie. Echter is er wel degelijk een verschil met de andere twee toestellen. De Galaxy S10 Lite is voorzien van een 18:5:9 aspect ratio, hetzelfde als bij de Galaxy S9, waar deze bij de andere varianten 19:9 is.

Samsung Galaxy S10 Lite gelekt

Indrukwekkende details

Op display-gebied is er dus weinig verschil, maar hoe zit dat met de overige details. De Galaxy S10 Lite is volgens verschillende bronnen voorzien van een dual-camerasysteem zoals de meeste smartphones die vandaag de dag hebben. De S10 zal voorzien zijn van drie camera’s op de achterkant en de S10+ van maar liefst vier camera’s. Daarnaast dragen de duurdere varianten, naar verwachting, een opslagcapaciteit van 128GB. Ook op dat gebied doet de Lite een stapje terug en heb je te dealen met 64GB opslaggeheugen op je smartphone.

Maar dat is het dan ook echt. De verwachting is dat alle overige specificaties identiek zijn aan die van de Galaxy S10 en de Galaxy S10+. Uiteraard zit er wel een verschil qua grootte van het display, maar meer ook niet. Al moeten we niet vergeten dat een officieel geluid nog ontbreekt van Samsung en deze informatie gebaseerd is op geruchten.

Samsung Galaxy S10 Lite gelekt

De Samsung Galaxy S10 Lite zal, samen met de S10 en S10+, in februari 2019 aangekondigd gaan worden.

Reageer op artikel:
Goedkopere en indrukwekkende Samsung Galaxy S10 Lite lekt uit
Sluiten