Jelle van Es
Jelle van Es Life 1 maart 2018

Zo reis je voor een prikkie naar Los Angeles

Los Angeles, de City of Dreams, is één van de steden in de wereld die een enorme aantrekkingskracht heeft. En dat is ook niet heel gek. Het is een stad waar enorm veel te doen en te beleven is en een stad die je waarschijnlijk voornamelijk kent van de tv en de films. Om daar naar toe te gaan is toch wel een dingetje. Gelukkig hoeft dat niet duur te zien, zeker als je goedkope vliegtickets scoort. 

Goedkope Vliegtickets naar Los Angeles

Voordat we ingaan op onze tips, is het misschien goed om een klein beetje achtergrond te geven over mijn (Manners’ Jelle) eigen ervaringen. Ik denk dat ik inmiddels wel zo’n dertig keer naar Los Angeles toe ben gereisd. Ik directe vluchten gemaakt en vluchten met overstappen. Ik heb geslapen in budget hotels, luxe hotels, villa’s in de Hollywood Hills en appartementen. Voordat je afreist naar de stad is de belangrijkste tip die ik je kan meegeven: Los Angeles is niet zoals in de films. Op veel plekken is het nogal vervallen, je ziet er behoorlijk veel armoede en bepaalde toeristische trekpleisters blijken eigenlijk klassieke tourist traps te zijn. Toch zijn er genoeg dingen die de moeite waard zijn en een reis naar de stad zeer waardevol maakt.

Hoe reis je naar Los Angeles

De makkelijkste manier om naar Los Angeles te vliegen is direct. KLM heeft dagelijks meerdere vluchten die je naar Los Angeles brengen. Als je aanbiedingen in de gaten houdt, kun je voor tussen de zeshonderd en zevenhonderd euro redelijk goed vliegen. Dat is niet eens zo heel erg veel duurder dan de prijsvechters en je hebt als een groot voordeel dat je er redelijk vlot en gemakkelijk komt. Zeker omdat de reis je minstens tien uur kost. Met een overstap wordt dat alleen maar langer. En meer dan tien uur vliegen is voor veel reizigers al een pittige opgave.

Is geld een belangrijke factor, dan kun je reizen via prijsvechters als WOW Air en Norwegian Air. Maar waar deze maatschappijen voor de routes naar New York een goede verbinding kennen, daar ben je voor Los Angeles al makkelijk zestien uur onderweg en heb je lange overstappen in Noorwegen of IJsland. En daar komt nog eens bij dat je bijvoorbeeld om zeven uur ’s ochtends al vertrekt vanaf Schiphol, wat het geheel niet heel relax maakt. Waar wij voor New York je prijsvechters aanraden, daar is een directe KLM-vlucht voor Los Angeles de beste keuze.

Goedkope vliegtickets naar LA

Waar verblijf je in Los Angeles

Los Angeles is een stad waarin de verschillen tussen hotels en Airbnb-opties enorm groot zijn. Als je een simpel hotel wil, dan is het Hollywood Celebrity Hotel er eentje waar ik jaren met plezier in heb verbleven. Het zit achter de Hollywood Boulevard, zodat je makkelijk die toeristische trekpleister kunt bekijken. Let wel op de verschillende mensen die in kostuum met jou op de foto willen, zij zijn uit op je geld. Ook is het een buurt die ’s avonds niet zo heel erg gezellig is en waar nogal wat zwervers het straatbeeld bepalen.

Heb je iets meer budget en wil je voor een hotel gaan, dan raad ik het Shangri-LA-hotel in Santa Monica aan. Sowieso is Santa Monica mijn favoriete locatie in de omgeving van Los Angeles met zijn heerlijke strand, de leuke winkels op Third Street Promenade, de boulevard waarover je kunt fietsen of skeeleren en de restaurants waar je heerlijke cocktails kunt drinken. Het hotel zelf is van alle luxe voorzien en is heerlijk om na een lange dag bij te komen.

Als ik het zelf echter voor het zeggen heb, dan boek ik een AirBnB-tje. De keuze aan apartementen is reuze en je hebt in elke prijscategorie wel iets beschikbaar. Ik heb in een prachtig penthouse geslapen, maar ook in een klein huisje zonder airco in een Mexicaanse buurt. Dat was wel warm, maar voor zo’n veertig euro per nacht mocht ik ook niet heel veel klagen. Het was gewoon zaak om overdag zo veel mogelijk op pad te zijn en te genieten van de airco van de huurauto en dan ’s avonds, zo’n twee uur na zonsondergang, terug te komen.

Andere essentials

Vliegticket en verblijf hebben we besproken. Dan is het nog de vraag wat je nog meer nodig hebt. Wat mij betreft is een huurauto een must. Het openbaar vervoer in Los Angeles is beperkt en wanneer je er gebruik van maakt, kom je soms de grootste stadsgekken tegen. Zeker in het verleden heb ik meer dan eens met een ‘Crazy Cat Lady’ in de bus gezeten en daar moet je dan geen oogcontact mee maken. Ook wordt er ongevraagd advies gegeven over wat er in de politiek in de VS moet veranderen. Kortom, dat wil je niet.

Een auto huren maakt je verblijf in Los Angeles dan ook een stuk beter. Het is ook wel fijn om gewoon op elk gewenst moment de auto te pakken en naar verschillende locaties in de stad te rijden. Parkeren is niet al te vaak een probleem en je leert de stad in een auto ook op een andere manier kennen. De eerste jaren gebruikte ik voornamelijk de taxi en vond ik Los Angeles echt een rotstad. De eerste keer dat ik een eigen auto had, was dat heel anders. Mocht je geen rijbewijs hebben, dan is het bestellen van een Uber alsnog een stuk relaxter dan een reguliere taxi. Als je een auto goedkoop wil huren, dan is Dollar.com een goedkope optie. Houd alleen rekening met lange wachtrijen en laat je niet al te veel verzekeringen aannaaien.

Goedkope vliegtickets naar LA

Betaalbaar actief zijn

Los Angeles is een stad waarin je veel dingen kunt doen zonder geen of al te veel geld uit te geven. Zo zijn er verschillende winkelcentra, waarbij het rondbanjeren in zo’n locatie al een feest op zich is. Daarnaast is het heerlijk om op het strand een fiets of een paar skeelers te huren en daarmee langs de kustlijn te rijden. Verder kun je natuurlijk naar de Walk of Fame waar je gratis overheen kunt lopen, zijn er verschillende parken die de moeite waard zijn, heb je vanuit het Griffith Observatory een prachtig uitzicht over de stad en zijn er genoeg locaties die je van verschillende films kent.

Wil je wel wat geld uitgeven, dan zijn er verschillende pretparken waar je naar toe kunt gaan en zijn er diverse clubs waar je een goed avondje uit kunt gaan. Zelf vond ik Club Avalon aan de Hollywood Boulevard erg tof, hoewel ik daar ook het gevoel had dat de complete Chinese Maffia – met hun vriendinnen die gemiddeld dertig jaar jonger waren – dat ook heel leuk vond. Tot slot qua eten: ga zeker een keer naar de In and Out Burger voor fast food dat daadwerkelijk lekker is. En als je een lekkere hipster-burger wil, dan is de Truffle Burger van Umami een aanrader.

Reageer op artikel:
Zo reis je voor een prikkie naar Los Angeles
Sluiten