3 spotgoedkope tweedehands auto’s als alternatief voor het OV

De pandemie waar we momenteel middenin zitten heeft grote gevolgen. Dat zie je ook in de trein. De populariteit van het openbaar vervoer daalt. Mensen die moeten reizen kiezen liever voor de privacy en bescherming van een auto. Daarom hebben wij drie zo goedkoop mogelijke, maar toch degelijke tweedehands auto’s voor je op een rij gezet.

Dat we het OV inwisselen voor de auto wordt bevestigd door cijfers die Bovag deze week gedeeld heeft. Uit een onderzoek dat zij hebben laten uitvoeren, komt naar voren dat 57% van de Nederlanders meer met de auto gaat reizen. Een groot deel daarvan heeft al een auto, maar volgens Bovag zijn er ook 175.000 vaste OV gebruikers die nu op zoek zijn naar een tweedehands auto.

Goedkope en degelijke tweedehands auto’s

Er valt op dat gebied genoeg te kiezen, maar wat als je op zoek bent naar een goedkope en toch degelijke optie? Een eenvoudige en zuinige auto die zowel in aanschaf als in onderhoud niet al te duur is? Ook dan zijn er verschillende opties waar je uit kan kiezen. Om je een beetje de goede kant op te helpen, hebben wij onze collega’s van Autovisie om hulp gevraagd. Dit zijn volgens hen drie prima tweedehands auto’s als alternatief voor het OV.

Suzuki Alto (2002 – 2007)

In het ‘klein maar fijn’ segment is de Suzuki Alto een van de populairste modellen. Deze kleine vierwieler is zuinig (1 op 17) en handzaam, maar kan ook op de snelweg prima meekomen. Ondanks het formaat is de wegligging van deze tweedehands auto prima, al zul je het wel merken als het flink begint te waaien. Een ander voordeel is dat de Suzuki Alto geen grote mankementen kent, dus dat scheelt weer bezoekjes aan de garage.

Prijs: tussen de 500 en 2.500 euro

Goedkope tweedehands auto Suziki Alto
De Suzuki Alto. (Afbeelding: Wheelsage / DA3-Driver)

Kia Picanto (2003 – 2011)

Is de Alto je toch echt wat te saai en ben je op zoek naar een beetje meer pit? Kijk dan eens naar de Kia Picanto. Hij is iets minder zuinig dan de Alto (1 op 15), maar daar krijg je wel een van de best rijdende auto’s in zijn klasse voor terug. Lekker wendbaar en krachtig genoeg voor op de snelweg. Klein nadeel is dat de slechte contacten er nog wel eens voor willen zorgen dat de brandstofpomp van deze tweedehands auto ermee ophoudt.

Prijs: tussen de 750 en 3.500 euro

Goedkope tweedehands auto Kia Picanto
De Kia Picanto. (Afbeelding: Wheelsage / Juliano Scotini)

Chevrolet Matiz (2004 – 2010)

Mocht je minder op de snelweg komen, dan is ook de Chevrolet Matiz een goede optie. Door de kleine wielen, korte wielbasis, vlakke stoelen en de wat luidruchtige driecilinder is dit geen topper op hogere snelheid. De prijs is wel een voordeel. In vergelijking met bovenstaande tweedehands auto’s krijg je bij deze optie voor hetzelfde geld een nieuwere auto met minder kilometers. Verder zijn er geen grote problemen bekend, behalve dat er wel eens een injector blijft kleven. Gelukkig kan de Wegenwacht dit ter plekke oplossen.

Prijs: tussen de 850 en 2.500 euro

Goedkope tweedehands auto Chevrolet Matiz
De Chevrolet Matiz. (Afbeelding: Wheelsage / Владимир С.)

Meer tweedehands auto’s

Zijn deze occasions je toch echt wat te saai? Neem dan eens een kijkje bij onze droom occasions. In deze rubriek gaan we iedere dag op zoek naar de dikste tweedehands auto’s die te koop staan. Dus mocht je een autoliefhebber zijn en wat meer te besteden hebben, klik dan snel hier.

Reageer op artikel:
3 spotgoedkope tweedehands auto’s als alternatief voor het OV
Sluiten