Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 14 dec 2020

Maak geen goede voornemens voor 2021, maar ga voor deze checklist

Het is weer zover: de tijd van goede voornemens. Maar let’s be honest: iedereen weet dat je die doorgaans nog voordat het februari is alweer overboord hebt gegooid. Daarom deze ‘eindejaars-checklist’: vink deze 3 punten deze maand af en je weet zeker dat je 2021 fris van start gaat.

Zeg niet: ‘Ik ga meer sporten in 2021’

Ja, dat lees je goed. Neem jezelf niet voor om meer te gaan sporten, om de simpele reden dat je dat heus niet gaat doen. Wat je wél kunt doen: stel een realistisch trainingsschema op. Dit jaar nog! Besteed deze maand aan uitvogelen voor jezelf welke doelen je komend jaar op trainingsgebied wil halen. Wil je sterkere armen? Fit blijven? Aan je conditie werken? Vervolgens win je advies in – online, bij de sportschool of bij een personal trainer.

Zorg dat je voordat het januari is een realistisch en haalbaar schema hebt liggen. Wedden dat het zo een fluitje van een cent wordt om het vol te gaan houden? Investeer ook alvast in goede sport gear. Een fijn shirt of nieuw paar schoenen zorgen voor dat kleine beetje extra motivatie.

Maak een slimme deal voor je zorgverzekering

Voor het einde van het jaar kun je overstappen van zorgverzekering. Beschouw jij het als een moetje om je er jaarlijks in te verdiepen en aanbieders te vergelijken? Het kan ook anders: kies voor een zorgverzekering die ‘smart’ is en waarbij je in een paar klikken alles hebt geregeld. Bij Just (onderdeel van CZ, dus zeer betrouwbaar) zijn er geen ingewikkelde pakketten, maar stel je heel simpel en supersnel je eigen pakket samen. Zo ben je vanaf 2021 alleen verzekerd voor wat echt belangrijk is (doei, klankschaaltherapie!).

Bovendien ben je verlost van vroege inloopspreekuren en lange wachttijden, want veel zorg wordt aangeboden via apps die je gewoon vanaf de bank kunt raadplegen. App de Dokter bijvoorbeeld, waarbij je snel antwoord krijgt op je zorgvraag; of App de Fysio, waarbij je online een videoconsult of oefenprogramma kunt krijgen. Ook fijn: via Just krijg je mooie kortingen op zorg die niet wordt vergoed, zoals je bril of reisvaccinaties. Ook bieden ze mooie klant-voordelen op bijvoorbeeld sportkleding!

Ga voor een goed back-up systeem

Hou jij van rust in je hoofd en baal je van chaos? Trap niet in de valkuil om jezelf voor te nemen het vanaf volgend jaar helemaal anders te doen. Een to do lijst waarop staat: ‘Computerbestanden opruimen’ ga je waarschijnlijk echt niet afvinken, óók niet in januari. Wat je wél kunt doen: laat je adviseren over wat de beste manier is om jouw foto’s en bestanden op te slaan. Investeer in een externe harde schijf of extra ruimte in de cloud.

Doe je dat deze maand, dan wordt het een peulenschil om vanaf 2021 alles goed te categoriseren. Neemt niet weg dat je van de afgelopen jaren misschien niet alles even goed hebt opgeslagen, maar zo weet je wél zeker dat het vanaf volgend jaar goed gaat. En dat geeft ruimte in je hoofd. Misschien ben je straks wel zó geordend, dat je tijd overhoudt om ook je oude bestanden nog eens te gaan uitpluizen… Check!

In samenwerking met Just

Reageer op artikel:
Maak geen goede voornemens voor 2021, maar ga voor deze checklist
Sluiten