Pim Jansen
Pim Jansen Human Interest 31 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

5 goede voornemens voor 2021 die na 2020 bizar klinken

De lijst met goede voornemens voor 2021 zal anders zijn dan normaal. Veel standaard punten op je lijstje klinken nu ronduit bizar.

2020 was een krankzinnig jaar, daar zal iedereen het over eens zijn. Laten we hopen dat 2021 iets normaler wordt en dat punt 5 in deze lijst echt zo makkelijk wordt.

Goede voornemens voor 2021 die na 202 bizar klinken

Eigenlijk zijn goede voornemens aan het einde van het jaar sowieso een beetje vreemd. Waarom wachten tot 1 januari? Hoe dan ook, deze vijf opties klinken dit jaar extra vreemd.

1. Meer sparen, minder geld uitgeven

Hierin is de maatschappij grofweg onderverdeeld in twee kampen. De eerste groep heeft nog gewoon een baan en is er na negen maanden wel eens klaar mee om te sparen. Veel mensen staan te springen om geld uit te geven aan restaurants, vakanties en festivals. Goed voor de economie, bovendien. Dan heb je nog de groep die door corona zijn baan of bedrijf is kwijtgeraakt. Voor hen klinkt meer sparen natuurlijk helemaal bizar.

2. Meer omgang met familie en vrienden

Deze staat al jaren in de top 10 goede voornemens. Hou hem vooral op je lijstjes, want dit doel ga je sowieso halen, al is het nog even afwachten of het vaccin een beetje zijn werk doet.

3. Vaker naar de sportschool

Hier was nogal wat om te doen afgelopen jaar. Hou hem vooral op de lijst met goede voornemens, we willen je niet ontmoedigen. Maar de drang om met twintig man in een zweterig hok op een hometrainer te zitten of op een yogamat te liggen snapten we al niet, en lijkt ons na 2020 helemaal ridicuul. Misschien kun je ‘meer sporten in de buitenlucht’ op je lijst met goede voornemens zetten. Is nog gratis ook.

4. Nieuw baan of loonsverhoging

Deze komt ook voor in veel lijstjes met goede voornemens. Voor veel mensen is het zoeken van een nieuwe baan in 2021 echter geen voornemen, maar bittere noodzaak. En vragen om loonsverhoging? Niet iets waar je jezelf populair mee maakt in tijden van corona. Wees daarin overigens niet te bescheiden, want er zijn ook bedrijven die juist winst maken. Check deze tips.

5. Minder druk maken

Een pandemie, werkloos, de wankelende democratie in Amerika, moorden om cartoons… Minder druk maken in 2021 wordt een van de makkelijkste goede voornemens ooit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
5 goede voornemens voor 2021 die na 2020 bizar klinken
Sluiten