Redactie
Redactie Stuff 26 jan 2017

Gloednieuwe Vertu-smartphone versleutelt al je gesprekken

De Britse fabrikant Vertu heeft een nieuwe smartphone uitgebracht voor the rich and famous. De telefoon draagt de naam Vertu Constellation, is volledig handgemaakt, tot in de kleinste details geperfectioneerd en voor de afwisseling een keer niet voorzien van een ordinair uiterlijk. 

Uiteraard heeft Vertu enkel gebruik gemaakt van de beste materialen en kun je de smartphone customizen naar je eigen smaak. Achter de knappe behuizing schuilt een Qualcomm Snapdragon 820 chipset, 4GB RAM, 128 gigabyte werkgeheugen, een microSD-slot en ruimte voor twee SIM-kaarten.

Versleutelde telefoongesprekken

De meest opvallende functie is het ingebouwde programma SilentCircle dat je de mogelijkheid geeft om telefoongesprekken te versleutelen. Pablo Escobar had er een moord voor laten plegen. Verder is de Vertu Constellation voorzien van een 5.5 inch beeldscherm van saffier, een 3220mAh batterij en een 12-megapixel camera.

Hoewel het bedrijf de prijs nog niet bekend heeft gemaakt, kunnen we uit het verleden opmaken dat de telefoon alles behalve een aantrekkelijk prijskaartje krijgt – denk aan duizenden euro’s. Toch interesse? De Vertu Constellation is vanaf 10 februari verkrijgbaar.

Reageer op artikel:
Gloednieuwe Vertu-smartphone versleutelt al je gesprekken
Sluiten