Girl Hacks #1: 5 cliché problemen tussen mannen en vrouwen opgelost

Over de liefde wordt veel gesproken, het is turbulent, allesomvattend en soms moeilijk. Wat gek is. Want waarom is een vriendschap zo vanzelfsprekend en lijkt de liefde een onmogelijke puzzel? Een Rubix cube met een miljoen verschillende kleuren. Laat ik dat kleurenpalet eens opruimen. Want de liefde, de liefde is echt zo moeilijk niet. En meisjes al helemaal niet. Je moet alleen de juiste kneepjes van het vak kennen. Je niet in een val laten lokken, en soms gewoon even je trots opzij zetten en voor de greater good de situatie slim oplossen. Zij blij, jij blij. Daarom, de eerste vijf hacks voor situaties waar iedereen wel eens mee te dealen heeft.

girls hacks manners

 

Hack #1 Wat is er? Nee, niets.

Oke. Dit is echt mega irritant en nogal onvolwassen van haar kant. Maar, een wijs persoon zei eens ‘Je kunt anderen niet veranderen, alleen jezelf.’ Dus, als je in deze situatie verzeild raakt, en dat gebeurt vanzelf een keer, wees dan de slimmere persoon, de betere persoon. Bam. Mind = blown. Makkelijk gezegd, snap ik, laat ik het uitleggen. Er zijn meerdere opties, afhankelijk van de situatie.

chandler girl hacks

Weet je echt niet wat er aan de hand is?

Zeg ‘Moppie, laten we gewoon afspreken dat we normaal met elkaar over dit soort dingen praten. Gewoon als er iets is wat we niet chill vinden, laten we dat meteen op een chille manier uitspreken in plaats van dat we het op laten lopen. Is alleen maar zonde van de tijd die we samen zijn. Vind je ook niet?’ Ze kan het hier niet niet mee eens zijn. Zegt ze, ‘Je had het moeten weten.’ Oke, again onvolwassen van haar kant. Maar hier sta jij boven, want jij bent slim. Antwoord: ‘We doen toch allemaal wel eens iets zonder dat we het doorhebben? Jij bent een mens. Ik ben ook maar een mens. Het spijt me als ik onbewust je een rot gevoel heb gegeven. Als je nou zegt wat er is, dan kan ik er volgende keer op letten.’

 

Weet je stiekem wel wat er aan de hand is?

Noem het beestje bij zijn naam. Zeg dat je het begrijpt en vraag hoe je het goed kunt maken. Dit mag best op een speelse, beetje overdreven manier als ze om iets onzinnigs boos is. Ben je het er echt niet mee eens en vind je dat zij ongelijk heeft? Zeg dat ook op een normale manier. Begin met haar kant van het verhaal ‘ik snap dat jij het zo en zo ziet, maar ik vind dat niet terecht. Vanuit mij zit het namelijk zo en zo. Kunnen we dit even uitspreken alsjeblieft?’

Ja, ik snap het jongens. Zij doet vervelend, maar de oorlog winnen doe je soms door te vechten en soms door te heulen met de vijand. Hoe dan ook, heb je liever langer gezeik of slik je liever een keer je irritatie in als je weet dat dit het probleem oplost?

 

Hack #2 Ruzie zoeken

Ja, chicks doen dit soms. Namens al mijn soortgenoten: Sorry. Soms hebben we honger, soms reageren we onze frustratie omtrent een collega op jullie af, soms hebben we gewoon een kutbui of zijn we nog onterecht (we weten dat dit onterecht is) nog boos over iets anders. Nogmaals, dan kun je of olie op het vuur gooien, of slimmer zijn en het brandje blussen met water.

schmidt girl hacks

Start ze dit spelletje, kap het meteen af. Knuffel haar, kus haar. Heb haar lief. Geef haar geen ruimte om de gevoelens verder te ontwikkelen. Lach. Maak een grapje over je vergeten dopje-op-de-tandpasta. ‘Ja, dat doe je nou áltijd.’ terwijl ze met haar ogen rolt en diep zucht. ‘Nee, dat doe ik niet altijd. Ik doe wel altijd houden van jou. Net als jij van mij, inclusief mijn slechte kanten. We zijn allemaal zoals we zijn, maar ik zal er op letten. Zullen we nu wat leuks gaan doen?’ Probleem opgelost.

Laat je niet verleiden om de kelder van ellende in te stappen. It’s a trap. Don’t fall for it.

 

Hack #3 Meisjes worden altijd boos als iets niet gaat zoals gepland.

On. Zin. Meisjes worden boos als je denkt ‘zolang ik net doe of zij niet bestaat, dan is het probleem er niet.’ I call bullshit bij iedereen die zegt ‘Oh, ik heb helemaal niet op mijn telefoon gekeken’ of ‘Ik was te dronken om na te denken’. Hou toch op.

Merk je dat iets niet gaat zoals gepland? Dit geldt ook voor momenten dat je niet zo gezellig bent vanwege gezeik op werk, of je gewoon even een avond voor jezelf wil. Zeg het (tijdig en op een normale manier, wellicht vast met een alternatief) en wij begrijpen het.

girl hacks

Een vaak gehoord voorbeeld:

Zij: Zullen we samen slapen vrijdag?

Hij: Ja, dat kan wel maar ik heb eerst nog een borrel van werk en er na nog even afgesproken met Daniel.

Zij: Geen probleem, ik heb ook afgesproken. Laten we even contact houden en dan komt het wel goed.

Narrator: Het kwam niet goed.

Zij appte, hij reageerde niet. Zij wachtte op hem, hij wachtte op zijn volgende bier.
Zij niet blij. Hij niet blij omdat ‘ie gezeur heeft. Kan hij dan nooit eens gewoon met zijn maten zijn?

Jawel. Dat kan makkelijk. Dat vinden wij helemaal niet erg. ‘Ja, maar mijn vriendin is anders.’ hoor ik je denken. Nee hoor. Je had haar gewoon even tijdig moeten bellen. “Moppie, het is hier zo gezellig. Vind je het goed als ik hier nog even blijf?” of beter nog “Wil je anders ook nog even hierheen komen?” Ja natuurlijk. Geen probleem.

Laat ik het anders stellen, als je met Daniel had afgesproken na de werkborrel en die blijkt zo gezellig te zijn dat je niet weg wil, dan laat je het Daniel ook weten toch? Dan kan Daniel namelijk ook wat anders met zijn avond gaan doen. Juist. Wat meisjes willen is dat je, als het even mogelijk is, rekening met ze houdt. Dat doen zij namelijk ook met jou.

 

Hack #4 Meisjes willen altijd meteen een relatie

Sorry, maar kunnen jullie die misplaatste arrogantie even in een gracht dumpen. Waar hálen jullie dit vandaan?

girl hacks manners

Omdat ze lief tegen je deed. Ja gek. Hoe durft ze als jullie aan het daten zijn en ze twee keer per week jouw lid in haar mond neemt. Oh, en omdat ze niet bang is gerelateerde woorden hardop uit te spreken. Dat betekent 1. niet dat ze al die dingen meteen wil, 2. jij zou hiervan ook niet bang moeten worden. Als je dat wel wordt, raad ik je aan om eens wat soul searching te doen. Vind je haar gewoon niet leuk genoeg? Ben je gewoon ontzettend onvolwassen? Of is het een sluimerende bindingsangst die je eens onder handen moet nemen? Either way, grow up. Kap het af als je haar niet leuk genoeg vindt of doe iets aan je eigen issues. Ook chicks kunnen gewoon leuk met iemand daten zonder meteen na date #2 een ring en pinpas van jullie gezamenlijke rekening te willen.

Pro tip: als jij niet eens spastisch gaat doen omdat je dit idee in je hoofd krijgt, krijgt zij ook niet de neiging om vragen te gaan stellen over jullie staat van daten.

Hack #5 Ze is altijd zo onzeker

Ja. Klopt. Jij niet dan? Alleen jij verstopt je achter stoere praatjes, een onvermurwbaar masker en rechte schouders. Zij uit het.

girl hacks manners

Is ze onzeker over zichzelf?

Vraag haar waar ze denkt dat die onzekerheid vandaan komt, en dat jij niet snapt waarom want ze is toch gewoon slank/slim. Kun je het aan om er nog een schepje bovenop te doen? Vraag haar hoe ze denkt dat dit op te lossen valt en of jij er misschien mee kunt helpen. The sex you will have als je dit doet. Doe je het niet voor haar. Doe het dan voor jezelf. Het alleen ontkennen of negeren is niet voldoende. Het gezeik vinden werkt al helemaal averechts. Zij is ook maar een mens.

girl hacks manners

Is ze onzeker over jouw gevoelens voor haar?

Dan moet je eens goed bij jezelf te rade gaan hoe dat dan kan. ‘Het slaat nergens op’ of ‘Het ligt allemaal bij haar’ zijn beiden niet het goede antwoord. Je hebt nog een kans over. Is het:

A. Jij bent niet zo knuffelig en zij wel
B. Je houdt totaal geen rekening met haar
C. Je denkt niet uit jezelf aan haar
D. Je bent alleen maar aan het <vul bezigheid in> (werken, sporten, vrienden etc.)
E. Je geeft haar nooit een compliment of zegt iets liefs tegen haar zonder dat ze er om vroeg
F. Je wil geen/weinig seks met haar
G. All of the above

In het laatste geval, let her go. Gun haar iemand die er wel voor haar is. Voor de andere opties:

A: 25/75 regel. Als jij 25% van de tijd (waarin knuffelen plaats vindt) uit jezelf met haar knuffelt ook al heb jij er niet zoveel mee, kan ze daar de andere 75% weer op teren. Bedenk een manier waarop het voor jou niet heel onprettig is.

B: Zie Raadsel #3

C: Vind je haar nog wel echt leuk dan? Als je iemand écht leuk vindt, dan denk je wel aan diegene. Niet heel de tijd, dat zou ongezond zijn. Maar wel soms. Soms denk je aan haar en kun je daar ook even iets mee doen. Een appje sturen, haar favoriete Danoontje halen. Doe eens gek, doe eens leuk.

D: Als een echte workaholic, I get you. Desalniettemin, zie C. Als je iemand echt leuk vindt, wil je diegene zien en maak je daar tijd voor.

E: Zie A & C.

F: Zie C. Vind je haar wel echt leuk? Praat dan met haar. Zeg niet “Nee, nu even niet.”, maar vertel even waarom je er even niet zo’n trek in hebt. Dan snapt zij dat het niet aan haar ligt en kan ze er begrip voor hebben.

girl hacks manners
Reageer op artikel:
Girl Hacks #1: 5 cliché problemen tussen mannen en vrouwen opgelost
Sluiten