Thomas Aalderink
Thomas Aalderink | LinkedIn Style 15 februari 2019

Is SkinGuard de grote scheerinnovatie die Gillette belooft? Wij hebben het getest

Heb je een gevoelige huid, maar wil je wel iedere dag glad en strak voor de dag komen? Dan weet je dat je voor een uitdaging staat. De enige opties die je hebt om irritatie en roodheid te voorkomen, zijn minder vaak scheren of overstappen op elektrisch scheren. Halve oplossingen dus, want als man wil je gewoon iedere dag strak voor de dag komen. Gelukkig kan dat nu, ook als je een gevoelige huid hebt. Gillette komt namelijk met de grootste scheerinnovatie van de afgelopen vijftien jaar: SkinGuard. Wij hebben het getest.

Hoewel we bij Manners regelmatig over baarden schrijven, zijn we niet allemaal gezegend met een goede baardgroei. Ondergetekende kiest daarom liever voor een gladde look, maar dat is niet zonder irritaties. Een ongelijke en gevoelige huid maakt scheren met een mesje een stuk uitdagender. Een scheerbeurt eindigt altijd met een droog en trekkerig gevoel, en op slechte dagen is het zeker geen bloedeloze onderneming. Om die reden scheer ik me om de dag en ik had er dan ook weinig vertrouwen in dat een ander mesje hier verandering in zou gaan brengen.

Niet meer, maar minder mesjes

Ik was dus nogal sceptisch toen ik deze scheerinnovatie ging proberen. Inmiddels heb ik al aardig wat verschillende mesjes geprobeerd, maar echt overtuigd was ik nooit. Toen ik het mesje goed bekeek, viel mij meteen iets bijzonders op. De Gillette SkinGuard heeft namelijk slechts twee mesjes met een grote tussenruimte. Opvallend, want de trend van de laatste jaren was om zo veel mogelijk mesjes zo dicht mogelijk tegen elkaar aan te leggen. Dit is dus oprecht weer eens iets anders.

Gilette SkinGuard

 

Toch is het scheermes even groot als je gewend bent. De extra mesjes hebben namelijk plaatsgemaakt voor een aantal andere dingen. Zoals je op de afbeeldingen kunt zien, is de Gillette SkinGuard behoorlijk futuristisch met allerlei verschillende strips. De meesten daarvan zijn beschermde of vochtinbrengende strips zoals je die kent, maar één daarvan is nieuw. Dit is de zogenoemde SkinGuard tussen de beide mesjes in.

Deze absorbeert de druk die je zelf uitoefent en trekt de huid mooi glad. Hierdoor glijdt het mesje beter over de huid en voorkom je onnodig veel druk en irritatie. Dit zou in de praktijk moeten leiden tot een strak scheerresultaat, maar dan zonder pijn en roodheid. Omdat dit problemen zijn waar ik dagelijks mee te maken heb, nam ik maar al te graag de proef op de som.

Snel, glad en zonder irritaties

Meteen bij het eerste contact merkte ik een groot verschil met mijn voorgaande mesjes. De Gillette Skinguard gleed moeiteloos over mijn huid. Ik was gewend om zeer voorzichtig te werk te gaan en vooral niet te veel druk uit te oefenen. Dat hoeft dus niet meer, want de SkinGuard deed precies wat beloofd was. Of ik nu veel of weinig druk zette, het mesje gleed soepel over mijn huid. Omdat hij minder mesjes heeft, moest ik soms wat vaker over dezelfde plek heen voor een glad resultaat, maar omdat het zo gemakkelijk ging, was dat zeker geen probleem.

Gilette SkinGuard

 

Door de SkinGuard worden de haartjes strak afgesneden in plaats van dat er aan getrokken wordt. Hierdoor heb je aanzienlijk minder last van irritaties. Daarnaast is de Gillette SkinGuard voorzien van twee vochtinbrengende strips. Eentje voor en eentje na de mesjes. Deze houden de huid soepel en verzorgd. Het resultaat is een soepele scheerbeurt zonder irritatie of roodheid na afloop.

Om je look strak af te maken bevindt zich op de achterkant van de Gillette SkinGuard ook nog een derde mesjes. Dankzij deze precisietrimmer maak je de scheerbeurt netjes af. De Gillette SkinGuard gaat voorlopig dan ook niet van mijn wastafel verdwijnen. Dankzij dit nieuwe scheermes kan ik nu me nu, ondanks mijn gevoelige en onregelmatige huid, iedere dag scheren.

Meer weten over Gillette SkinGuard?

Heb je zelf ook last van een lastige huid, maar wil je toch iedere dag gladgeschoren aan de dag beginnen? Dan is het zeker de moeite waard om de Gillette SkinGuard te proberen. Voor jou geldt waarschijnlijk ook dat niet meer, maar juist minder mesjes de oplossing is. Meer weten over deze scheerinnovatie? Klik dan hier.

In samenwerking met Gillette

Reageer op artikel:
Is SkinGuard de grote scheerinnovatie die Gillette belooft? Wij hebben het getest
Sluiten