Jan
Jan Wheels 17 dec 2018

Geen terrein is te ruig voor deze stoere en stijlvolle elektrische fiets

Elektrische fietsen zijn verkrijgbaar in verschillende types. Van heel modern tot oerconservatief. Strikt genomen kun je de e-bikes onderverdelen in drie groepen: de elektrische fiets voor het stadsverkeer, voor de vrije tijd en de elektrische MTB. Jammer dat er weinig e-bikes geschikt zijn als ‘all-terrain’ bikes. Dat laatste zou best wel eens kunnen gaan veranderen met de komst van de Giant ToughRoad GX E+, een meer dan krachtige elektrische fiets die zich werkelijk op elk terrein thuis voelt.

Sportieve combinatie van kracht en prestatie

Het sportieve uiterlijk is het eerste wat opvalt. De combinatie met de robuuste uitstraling laat er geen misverstand over bestaan: deze elektrische fiets staat zijn mannetje. Ideaal voor korte ritten in de stad en zeer geschikt om lange ritten te maken door het landschap op onverharde paden. De middenmotor geeft de bike een gecentreerd zwaartepunt wat zorgt voor een ideale wegligging.

Giant elektrische fiets e-bike

Actieradius van maximaal 200 kilometer

De kracht voor de prestaties van de Giant ToughRoad GX E+ komt uit de Giant SyncDrive Sport. Deze biedt de nodige ondersteuning tot 25 km per uur en kan een koppel van 80nM leveren. De lithium-ion batterij levert een vermogen van maar liefst 500 Wh. Die power geeft de elektrische fiets een actieradius van maar liefst 140 kilometer. Onder ideale omstandigheden is dit volgens Giant zelfs 200 kilometer. Ruim voldoende in de meeste situaties. Het enige nadeel is dat het niet mogelijk is om te kiezen voor een lichtere of zwaardere variant, je zult het dus met de 500 Wh moeten doen.

Om de snelheid te kunnen regelenen is de Giant ToughRoad GX E+ voorzien van een SRAM Apex schakelgroep, achterderailleur en SRAM Apex shifters. Je hebt dan maar liefst elf versnellingen tot je beschikking en via de display kun je alles lekker in de gaten houden. Verwacht bij een dergelijk sportief uiterlijk geen bagagedrager, iemand meenemen is dus niet aan de orde. Ben je al warm gelopen voor deze Giant, voor 2.599 euro is de bike helemaal voor jou. Eén ding is zeker, je hoeft je niet te schamen om hier op rond te rijden.

Elektrische fiets inspiratie

Wil je echt een bijzondere elektrische fiets? Dan moet je zeker deze drie toffe e-bikes bekijken. Wat je ook kunt doen is op de elektrische fiets van Elon Musk. Het schijnt dat hij er al mee bezig is.

Want

Reageer op artikel:
Geen terrein is te ruig voor deze stoere en stijlvolle elektrische fiets
Sluiten