Jelle van Es
Jelle van Es Films & Series 3 sep 2019

Ghost Recon Breakpoint: topgame in de maak

De maanden september, oktober en november zijn belangrijke maanden wanneer je een liefhebber bent van games. In deze periode komen over het algemeen de belangrijkste titels uit en kun je met regenachtige dagen of na een avond werken even ontspannen met je favoriete game. Ghost Recon Breakpoint lijkt daarbij een topgame te gaan worden.

Onlangs waren we in Parijs om een paar uur met de game aan de slag te gaan. Ghost Recon Breakpoint is het vervolg op Wildlands. In die laatstgenoemde game reis je af naar Bolivia om het op te nemen tegen een drugskartel. In Breakpoint bevind je je in het fictieve Aurora. Dit is een eilanden groep in de Pacific waar een soort Steve Jobs zijn Utopia heeft gesticht. De slimste mensen van de wereld komen hier samen om de samenleving van de toekomst te maken. Het ontbreekt hen aan niks en zodoende is er genoeg tijd en inspiratie om de meest waanzinnige devices en toepassingen uit te vinden. Het gaat echter mis wanneer er op een dag niks meer vernomen wordt van Aurora. Een marineschip wil polshoogte komen nemen, maar wanneer deze op onverklaarbare wijze zinkt, wordt de elitesoldaten van het Ghost-team ingezet om te ontdekken wat er misgaat.

Tom Clancy’s Ghost Recon: Breakpoint – Announce Trailer | PS4

You are a Ghost, an elite spec ops soldier. Put your skills to test against your toughest enemy yet – your own brothers-in-arms. Play Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint when it launches on PS4 on October 4, 2019. Pre-order now for guaranteed access to the beta. Rated Mature:

Het begin van Ghost Recon Breakpoint

De game begint wanneer je met een helikopter naar het eiland toegaat. Voordat je echter landt, wordt de helikopter uit de lucht gehaald en word je wakker terwijl je aan een boom hangt. Het is duidelijk dat het mis is, maar het is tegelijkertijd onduidelijk wie de boosdoener is. Bovendien heb je geen idee hoe het met je teamgenoten is. Vanaf dat moment begint het avontuur. Daarbij ga je eerst op zoek naar informatie en daarna naar je teamgenoten. Het wordt al snel duidelijk dat een groep voormalige Ghost elitesoldaten onder leiding van Cole D Walker de touwtjes in handen hebben. Walker wordt overigens gespeeld door Jon Bernthal, de acteur die je van The Punisher kent. Vanaf dat moment begint het avontuur dat je uiteindelijk naar hem leidt.

Ghost Recon Breakpoint
Jon Bernthal als de grote vijand (Bron: Ubisoft)

Dan ben je wel flink wat uren verder. Ghost Recon Breakpoint is een open wereld shooter, waar je vanuit een thuisbasis verschillende missies aanneemt. Dat kun je in je eentje doen, maar de game lijkt beter tot zijn recht te komen wanneer je het samen met vrienden gaat spelen. Met vier man stap je dan bijvoorbeeld de helikopter in om van daaruit af te reizen naar de locatie waar de missie op je ligt te wachten. Eenmaal aangekomen, is het handig om de omgeving goed te scouten. Op die manier kun je zien waar de vijanden zich bevinden. Vervolgens kun je vijanden taggen en afspreken wie welke vijand afknalt. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om als een soort van Rambo het slagveld te bestormen en iedereen af te knallen. Of je dan ver komt, dat is nog de vraag. Breakpoint lijkt te zijn gemaakt om vooral sneaky te werk te gaan en stilletjes de vijanden af te maken, zonder dat er alarm wordt geslagen.

De actie zelf is daarbij dik in orde. De zogenaamde shootermechanics zijn uitstekend en je voelt echt de impact van de kogels. Daarnaast maakt Ghost Recon Breakpoint gebruik van verschillende RPG-elementen. Daardoor kun je tijdens de strijd telkens wapens en gear vinden die net wat beter is. Bovendien verdien je voor het voltooien van missies en het afschieten van vijanden experiencepunten, waarmee je in levels omhoog gaat. Daarmee verdien je ook weer skillpoints waarmee je bepaalde vaardigheden kunt vrijspelen of verbeteren.

Ghost Recon Breakpoint
Ghost Recon Breakpoint (Bron: Ubisoft)

Natuurlijk, het zijn elementen die we kennen uit andere games, maar het werkt gewoon goed in Ghost Recon Breakpoint. De dag waarop we speelden vloog voorbij en we gingen van de ene naar de andere missie. Er was genoeg variatie en het verhaal boeide genoeg om mee verder te gaan. Hopelijk blijft dat ook zo, want Wildlands was op een gegeven wel een tikkie repetitief.

Tegen elkaar strijden

Naast het gewone avontuur kent de game ook een Ghost Mode, wat de competitieve multiplayermodus is. Hierin speelden we in teams van vier spelers in een Team Deathmatch-variant. Daarbij werden we in een relatief grote arena gegooid en was het zaak om de tegenstander af te knallen. Wanneer je wordt neergeschoten, dan hebben jouw medespelers nog de mogelijkheid om jou te reviven. Maar wanneer het hele team is neergeknald, dan wint de tegenstander. Goed samenwerken is zodoende een must, net als communiceren. Ook helpt het om de verschillende beveilingscamera’s op de map te activeren. In dat geval krijg je op de map een gebied te zien waar de tegenstander zich ongeveer bevindt. En dat is weer een tactisch voordeel.

Ghost Recon Breakpoint
Ghost Recon Breakpoint (Bron: Ubisoft)

De hands-on van Ghost Recon Breakpoint was erg goed en ik kijk er naar uit om meer tijd met de game door te brengen. De game verschijnt op 4 oktober en is dan beschikbaar voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ghost Recon Breakpoint: topgame in de maak
Sluiten