Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Streaming 28 januari 2020

Netflix onthult trailer controversiële Ghost in the Shell serie

De Ghost in the Shell film uit 1995 is nog altijd legendarisch. Regisseur Mamoru Oshii bracht een kleurrijke cyberpunk wereld tot leven. Een prestatie van formaat die Hollywood in 2017 even dacht te recyclen in de vorm van een live-action remake met Scarlett Johansson.

Ghost in the Shell: SAC_2045

Met alle gevolgen van dien. De film stond bol van de indrukwekkende special effects, maar mistte compleet de charme die het origineel zo ijzersterk maakt. Komende april gaat Netflix het nog een keer proberen, in de vorm van Ghost in the Shell: SAC_2045.

Dit keer niet in live-action vorm, maar ook niet handgetekend. In plaats daarvan heeft de streamingdienst voor een controversiële animatiestijl gekozen die sterk doet denken aan videogames. Eerder Final Fantasy of zelfs Pixar dan de anime-stijl waardoor Ghost in the Shell als franchise bekend is geworden. Geen oogstrelende handgetekende animatie dus.

Het is een drastische zet, met zeer wisselende reacties van fans als gevolg. De eerste trailer is namelijk eindelijk verschenen, na een eerdere poster en zeer korte teaser. Ghost in the Shell: SAC_2045 kunnen we eindelijk uitgebreid in actie zien, inclusief de cast. De CGI-stijl is… wennen. Zeker naast het origineel is de generiekere videogame animatie even slikken.

Netflix zet flinke stappen

De Netflix Original volgt Major Motoko Kusanagi, een cyborg politievrouw. Ze lost zaken op voor Public Security Section 9. Alles wijst erop dat Ghost in the Shell: SAC_2045 ook dat format gaat volgen, met criminelen, samenzweringen en andere problemen voor Motoko om aan te pakken.

Ghost in the Shell: SAC_2045 werd al in 2018 door Netflix aangekondigd. De show is onderdeel van een bredere push in anime. Toen werd ook de (ondertussen uitgestelde) live-action remake van het legendarische Cowboy Bebop aangekondigd, nog altijd een van de beste series ooit. Ook buiten anime om. Tevens kregen fans toen te horen dat de iconische serie Neon Genesis Evangelion naar Netflix zou komen.

Zo kon de streamingdienst vanuit het niks een toekomst schetsen waarin een groot aantal van de beste Japanse series ooit op Netflix te streamen zijn. Na deze trailer vragen we ons af of Ghost in the Shell: SAC_2045 in april aan dat rijtje van legendarische series toegevoegd kan gaan worden, maar veel slechter dan de remake met Scarlett Johansson zal het niet worden… Toch?

Reageer op artikel:
Netflix onthult trailer controversiële Ghost in the Shell serie
Sluiten