Redactie
Redactie Gesponsord 12 mei 2020

Pijn bij het bewegen? Misschien moet je eens gaan sporten

Iedereen boven de dertig opgelet! Het is zaak je spieren te trainen om je gewrichten te helpen. Rond deze leeftijd neemt namelijk het aantal spiercellen af én ze worden minder sterk.

Elke 10 jaar verliezen we volgens diverse organisaties, zoals Gezondheidsnet en SamenGezond, na ons dertigste levensjaar gemiddeld 3 tot 5 procent van onze spiermassa. Met het toenemen van de leeftijd verandert ook het kraakbeen in een gewricht van dikte en samenstelling. Dit kan leiden tot pijnlijke en stijve gewrichten die je minder gemakkelijk kunt bewegen. Doordat bewegen moeilijker gaat, kan het zijn dat je minder gaat bewegen waardoor de spieren rondom het gewricht ook minder sterk worden.

Bewegen kan helpen

En dat kan gevolgen hebben. De kans op bijvoorbeeld knieblessures neemt flink toe. En hoe gek het ook klinkt; met een knieblessure is het soms juist verstandig om níet met je been omhoog op de bank te gaan liggen. Bewegen kan helpen, maar dan natuurlijk wel op de juiste manier. Vraag aan je arts of andere deskundige wat je kunt doen. Het antwoord ‘rust’ zal je opvallend vaak niet krijgen. Juist door veel te bewegen (lopen, fietsen, hardlopen, zwemmen etc.) voorkom je dat de klachten ontstaan of verergeren.

Gel met pijnstiller

Als je gewrichtspijn in je knie – of bijvoorbeeld vingers- krijgt, is die natuurlijk niet bij toverslag verdwenen als je de juiste bewegingen maakt. Sterker nog, die bewegingen kunnen zelfs pijnlijk zijn. Zaak is dus om de pijn te verzachten.

Voltaren Emulgel is een gel met de pijnstiller diclofenac erin. Er is een 2% en een 1.16% variant. Je doet ermee aan pijnstilling, gericht op de plek waar je last hebt. Het advies is om viermaal daags te smeren, waarbij de gel een pijnstillend en ontstekingsremmend effect heeft. Gel met diclofenac kan op die manier verlichting brengen bij gewrichtspijn in vingers en knieën.

Smeerdop

Voor de mensen die liever geen gel willen gebruiken uit angst plakkerige handen te krijgen, heeft Voltaren goed nieuws! Op de variant Voltaren Emulgel 1.16% gel zit een speciale ‘smeerdop’ op de tube. Even knijpen en de juiste dosis uitsmeren zonder je handen te gebruiken dus.

Voltaren Emulgel (Diclofenac diethylammonium) is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Niet gebruiken tijdens het derde trimester van de zwangerschap. Meer weten over Voltaren? Neem dan eens een kijkje op de www.voltaren.nl

In samenwerking met Voltaren

Reageer op artikel:
Pijn bij het bewegen? Misschien moet je eens gaan sporten
Sluiten