Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Life 5 apr 2020

6 gewoontes van succesvolle multimiljonairs waar jij wat van kunt leren

Sure, geld maakt niet gelukkig. En sure, er is méér in het leven dan het aantal nullen op je bankrekening. Toch is het soms verdomd fascinerend om te zien hoe rijke mensen (en dan bedoelen we: multimiljonairs) hun leven inrichten. Benieuwd naar een aantal kenmerkende gewoontes van rijke, succesvolle mensen? We zetten ze op een rijtje.

Wat ons betreft is het altijd een goed moment om je leven te verrijken met nieuwe, positieve gewoontes. En bij wie kan je beter inspiratie opdoen dan van de rich & the fame? Juist ja.

6 gewoontes van rijke, succesvolle mensen

Ben jij je weg naar de top aan het banen? Droom jij van een succesvolle carrière? Spiek dan even bij de gemeenschappelijke gewoontes van multimiljonairs.

1. Sta vroeg op

Wedden dat niet één succesvolle miljonair lang uitslaapt? Reken maar dat Elon Musk en Bill Gates al lang wakker zijn terwijl jij je nog een keer omdraait.

Wil je dus het maximale uit je dag halen en tijd vrijmaken om geld te verdienen en succes te behalen, dan zal je toch echt wat vroeger uit bed moeten komen. Niet zo’n ochtendmens? Begin met je wekker een kwartier vroeger te zetten en vervroeg dit beetje bij beetje.

2. Beweeg dagelijks

Hoe meer je sport, des te meer energie je krijgt: simple as that. Mensen die fit en in shape zijn, worden namelijk minder snel ziek, kunnen meer uren presteren en hebben een beter concentratievermogen.

Dus nee, koffie en snacks zijn niet voldoende om de dag optimaal door te komen. Trek die sportschoenen al maar aan! En dat liefst élke dag.

3. Geef geen aandacht aan zelftwijfel

Twijfelen aan jezelf is normaal, zeker als je ambitieuze dromen hebt en je een eigen zaak uit de grond wil stampen. Maar zelftwijfel is ook je reinste tijdverlies, want wie heeft ooit iets bereikt door een flinke portie twijfels?

Als je écht succesvol wil worden, dan zal je je er dus ook naar moeten gedragen. Ofwel: fake it until you make it! 

4. Zoek uit wat wel en niet voor je werkt

In de zoektocht naar succes doen we soms dingen enkel en alleen omdat we denken dat dat zo hoort. Toch is succes vooral een kwestie van uitzoeken wat wel en niet werkt.

Bots je op iets waar je overduidelijk goed in bent? Gaat geld verdienen met die ene bepaalde side hustle wel heel vlot? Put dat vooral zoveel mogelijk uit en verspil geen tijd aan nieuwe dingen zoeken.

5. Neem een uur tijd voor je lunch

Veel business-people doen uitschijnen dat ze het te druk hebben voor pauzes. Toch hoeft dit helemaal niet zo te zijn. De meeste multimiljonairs nemen zelfs minstens een uur lunchpauze. Dat doen ze niet omdat ze lui zijn, maar omdat ze begrijpen dat pauze een belangrijk onderdeel is voor productiviteit.

Neem dus ruim pauze om je concentratie weer op peil te brengen. Beweeg, haal een frisse neus in de buitenlucht en consumeer een gezonde maaltijd. Op lange termijn win je hier veel meer tijd mee!

6. Stop je met werken? Stop dan ook

Niets is zo verleidelijk als ‘s avonds nog even je werkmail checken of je toch nog een paar administratieve dingetjes afhandelen. Toch is deze gewoonte geen garantie op meer succes.

Integendeel zelfs. Om blijvend succesvol te zijn, neem je best geen werk mee naar huis. Dit verkleint de kans op burn-out en chronische vermoeidheid. Werk is werk, privé is privé: knoop dat maar in je oren!

Welke gewoonte(s) ga jij overnemen?

Meer over succes?

Reageer op artikel:
6 gewoontes van succesvolle multimiljonairs waar jij wat van kunt leren
Sluiten