Redactie
Redactie Health 9 mrt 2018

Vooroordelen waar gespierde mannen mee moeten dealen

Wij beoordelen andere mensen vaak op uiterlijk. Zo is het nu eenmaal. Ook al doe je jouw best om dit niet te doen, je vormt vaak toch een beeld van een persoon op basis van de eerste aanblik. Voor gespierde mannen (hierbij een handige stijlgids) betekent dit dat zij met de volgende vooroordelen moeten dealen.

Vijf vooroordelen over gespierde mannen

1. Hij zal wel zeeën van tijd hebben
Zo’n indrukwekkende torso ontstaat niet zomaar, maar is het resultaat van jarenlang hard en gedisciplineerd trainen. ‘Dat die gozer daar tijd voor heeft. Hij zal wel thuis in de WW zitten. Als ik zoveel tijd had, had ik ook zo’n lijf.’ Tja, zo zwart/wit is het niet. Die grote gozer heeft negen van de tien keer net zo veel (of weinig) tijd als jij en ik. Hij máákt tijd. Die spieren zijn het resultaat van gedisciplineerd zeer vroeg op staan en beulen, of ‘s avonds na een lange werkdag nog de gym in duiken.

2. Hij zal wel niet gezellig zijn (tijdens uitgaan)
Misschien leeft hij doordeweeks op een dieet van kip en broccoli, maar dat betekent niet dat deze krachtpatser niet zo nu en dan een drankje of wat achterover slaat of samen met de rest van zijn vrienden de snackbar in duikt. Cheat meals (zo pak je ze goed aan) zijn heilig voor fanatieke sporters. En zelfs als hij géén alcohol nuttigt of junk food eet: maakt dat hem tot een minder gezellig persoon?

3. Het is een hel om met hem uit eten te gaan
Restaurants zijn echt wel gewend aan enige flexibiliteit. Zeker met de vele allergieën die er zijn, of onder invloed van alle trends. Een chef kan echt wel meer dan de gerechten van de kaart bereiden en zal geen problemen hebben om aan bepaalde dieeteisen te voldoen. Bovendien: wat zit je nu te zeuren? Het is niet zo dat jij het moet eten.

4. Hij wil alleen maar fit girls.
Mensen lijken automatisch te verwachten dat gespierde mannen alleen maar vallen op vrouwen met een vetpercentage onder de 17%. Dat is een vooroordeel. Er zijn genoeg volledig drooggetrainde mannen die het helemaal niet erg (of juist fijn) vinden als hun dame een zacht laagje heeft. Als een buff dude wél gaat voor een afgetrainde chick dan is hier a) helemaal niets mis mee en b) dan is dit vaak meer dan ‘oppervlakkigheid’. Velen van ons zoeken een partner met dezelfde kijk op het leven. Als trainen en gezond eten voor jou belangrijk zijn, is het fijn om een vrouw aan je zijde te hebben met dezelfde mindstate.

5. Hij zal wel zo’n domme anabolengast zijn.
Dat een man groter en sterker is dan jij, en misschien wel groter en sterker dan jij ooit zal kunnen worden, zegt niets over de weg die hij hoeft moeten afleggen om te komen waar hij is. Stel dat je te maken hebt met een body builder: er vanuit gaan dat hij steroïden gebruikt, is als stellen dat elke wielrenner onder de doping zit. Een negatieve minderheid verpest het imago voor een veel grotere groep.

Reageer op artikel:
Vooroordelen waar gespierde mannen mee moeten dealen
Sluiten