Alrik de Jong
Alrik de Jong Style 4 mei 2017

Een geruit shirt hoort in je kast: drie manieren om deze classic te dragen

De een haat ze, de ander slaapt erin. Feit is dat iedere man eigenlijk een geruit shirt in zijn garderobe moet hebben. In dit artikel beschrijven we drie manieren deze classic te dragen.

Casual

Terug naar je tienerjaren, waarin je waarschijnlijk alleen maar geruite shirts droeg. Knoopjes open, wit T-shirt eronder; nog steeds een prima manier om je geruite shirt te dragen.

Knoopjes dicht kan natuurlijk ook, maar laat de bovenste gerust open. Voor alle duidelijkheid: een geruit shirt met korte mouwen is een no-go. Rol dan maar gewoon je mouwen op. Je kunt overigens ook al onze adviezen overboord gooien en gewoon kijken naar David Beckham.

Corporate casual

Niet de meest sexy term, wel een sexy resultaat. Bij bedrijven waar de jasje-dasje-cultuur is vervallen, maar zakelijke kleding nog wel de norm is, kunnen ruitjes de stijfheid doorbreken.

Het is dan wel belangrijk om het juiste shirt te kopen; geen felle kleuren, subtiele en wat kleinere ruitjes en een goede kwaliteit katoen. Prima te combineren met een chino. Mouwen oprollen kan gewoon, ook op de Zuidas.

Zakelijk

Een geruit shirt kan een pak maken en breken. Het is vooral belangrijk om te weten dat het geen kleurenfestijn moet worden. Stem je shirt, pak en das op elkaar af qua kleur en stof. Natuurlijk hoeft het niet allemaal dezelfde tint te zijn, maar een schreeuwerig geheel is uit den boze.

Een verschil met het corporate casual geruite shirt en het zakelijke geruite shirt is de kraag; als je een pak draagt moet deze wat steviger zijn. En bij de mouwboorden natuurlijk manchetknopen in plaats van plastic knoopjes.

Reageer op artikel:
Een geruit shirt hoort in je kast: drie manieren om deze classic te dragen
Sluiten