Redactie
Redactie Stuff 15 jan 2016

Geruchten: Galaxy S7 VS. iPhone 7

Apple vs Samsung, iOS vs Android; het is een oneindige strijd tussen twee kemphanen die in de basis eigenlijk niet eens zo heel veel verschillen. Ze zijn allebei krachtig, innovatief en voorzien van een prachtig design. Inmiddels is de innovatiewedloop weer begonnen en gonst het op het web van de geruchten. Manners zet ze op een rijtje.

Lucky number seven

Zeven is het beloofde nummer, zo lijkt het. Samsung komt hoogstwaarschijnlijk met de Galaxy S7, de Galaxy S7 edge (aflopende randen) en de Galaxy S7 plus (6 inch, resolutie van 2560 bij 1440 pixels) op de proppen terwijl Apple inzet op de iPhone 7 en de iPhone 7 plus (5,5 inch, Retina Display-resolutie). Releasedata zijn nog onbekend, maar met het oog op vorig jaar wordt de nieuwe Galaxy waarschijnlijk in februari gepresenteerd en in maart of april uitgebracht. De iPhone 7 wordt traditiegetrouw in september gepresenteerd, tenzij Apple onverwacht de boel omgooit.

Display

De Galaxy S7 wordt door Samsung vrijwel zeker voorzien van het AMOLED-display, dat na de lancering van de S6 goed werd ontvangen. De techniek zorgt voor een heldere, levendige en kleurrijke weergave. Apple dendert vooralsnog vrolijk door met de Retina displays.

Druktechniek

Volgens de geruchten wil Samsung de Force Touch-techniek van Synaptics implementeren in de S7. Een soortgelijke techniek zit nu al in de iPhone 6S onder de noemer 3D Touch. Met de Force Touch zouden gebruikers ook kunnen scrollen door harder te drukken. Apple community website iCulture heeft een foto in handen van een gelekt onderdeel waarop te zien is dat de 3D Touch ook aanwezig is in de iPhone 7. Sterker nog: de 3D Touch-techniek zou de fysieke thuisknop vervangen om ruimte te besparen in het design.

Waterdicht

Hier kunnen we kort over zijn: beide paradepaardjes zijn volgens hardnekkige geruchten stof- en waterdicht. De Galaxy S5 was al beperkt waterdicht (zie foto hieronder), maar tot tegenzin van velen stapte de fabrikant daar vanaf. Nu wordt dit weer ongedaan gemaakt. De ontwikkelaars van Apple zetten op hun een speciale coating waardoor appen onder de douche voortaan mogelijk wordt (of je dat wil is een tweede). De Sony Xperia Z5 is voorzien van een soortgelijke coating.

Betere prestaties

Het zal je niet verbazen dat beide toestellen nog beter zullen presteren, op elk denkbaar gebied. Zo wordt de accuduur opgeschroefd, net als het geheugen. Samsung zou sd-kaartsloten toevoegen zodat het opslaggeheugen uitgebreid kan worden. Ook komen ze met een eigen core-ontwerp (rekenkernen) waardoor de chip intern beter samenwerk met andere onderdelen. Voor de camera wil Samsung waarschijnlijk de IMX300-sensor van Sony gebruiken, die goed is voor zo’n 23 megapixels.

Design

Er wordt vooral gespeculeerd over een nieuw design voor de iPhone. Zo zouden de Amerikanen sterkere materialen willen gebruiken, de thuisknop én de 3,5mm-ingang voor je koptelefoon achterwege willen laten. Hoewel het verwijderen van de thuisknop een serieuze optie lijkt, worden de andere beweringen net zo hard weer ontkend.

Wat we exact kunnen verwachten, blijft vooralsnog achter de gesloten deuren van de twee grootmachten. Zodra er noemenswaardige berichten binnenkomen, houden we je uiteraard op de hoogte!

[FB_AANJAGER]

Reageer op artikel:
Geruchten: Galaxy S7 VS. iPhone 7
Sluiten