Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Hebbedingen 13 dec 2020
Leestijd: 5 minuten

Gerrard Street Prince review: de ideale koptelefoon voor thuiswerkers

2020 heeft voor veel mensen een hoop veranderd. Vooral de manier waarop we werken zal voor voor velen nooit meer hetzelfde zijn. Thuiswerken is noodgedwongen de norm geworden, dus daar moeten we mee leren leven. Dit vergt niet alleen een andere mindset, maar verandert ook onze behoeftes. Er zijn namelijk een aantal dingen essentieel om van je thuis een goede thuiswerkplek te maken. Wat ons betreft is de Gerrard Street Prince daarin onmisbaar.

Wanneer je op zoek gaat naar een noise cancelling koptelefoon denk je waarschijnlijk direct aan merken als Sony en Bose. Logisch, want beiden hebben inmiddels wel bewezen dat ze uitstekende koptelefoons leveren. Toch zijn er ook nog andere opties die hetzelfde bieden, maar dan met een paar hele interessante extra’s. Zo komen we bij Gerrard Street. Een Nederlands bedrijf dat koptelefoon aanbiedt, maar dan wel op een andere manier dan je gewend bent.

Niet kopen, maar zorgeloos huren

De koptelefoons van Gerrard Street zijn namelijk niet te koop, maar worden aangeboden ‘as a service’. Dit wil eigenlijk zeggen dat je er eentje huurt voor een vast bedrag per maand. Daarvoor mag je niet alleen gebruikmaken van de koptelefoon, maar krijg je ook de garantie dat je altijd de beschikking hebt over een goed werkende exemplaar. Als er iets stuk gaat, wordt dit direct vervangen. Kortom, zorgeloos genieten.

Gerrard Street Prince 4
De Gerrard Street Prince. (Afbeelding: Gerrard Street)

Gerrard Street kan deze dienst bieden omdat hun koptelefoons modulair zijn. Wanneer één onderdeel stuk gaat, hoef je dus niet de gehele koptelefoon weg te gooien. Je stuurt gewoon de kapotte kabel of het gescheurde oorkussen terug en ontvang per post een nieuwe. Prettig voor jou, maar dat is niet de enige reden waarom Gerrard Street het zo aanpakt.

Beter voor je oren en het milieu

Hun missie is namelijk ook om de hoeveelheid e-waste te verminderen. Jaarlijks gooien we 50 miljoen ton aan elektronica weg. Slechts een klein deel daarvan is echt niet meer te gebruiken. De rest kan gemakkelijk hergebruikt worden. We zijn afgegleden naar een wegwerpcultuur. Gelukkig is het nu dankzij Gerrard Street makkelijker dan ooit om hier afstand van te nemen.

Gerrard Street biedt een koptelefoon die je zorgeloos kunt gebruiken en beter is voor de wereld. Daarmee is onze interesse meer dan gewekt, maar dit mag natuurlijk niet ten koste gaan van het product zelf. Kan een modulaire koptelefoon net zo comfortabel zijn en dezelfde geluidskwaliteit bieden als de koptelefoons die we nu gebruiken? Om daarachter te komen, hebben we de Gerrard Street Prince voor je getest.

Zelf in elkaar zetten

De Prince is het topmodel van Gerrard Street. Deze biedt de hoogste geluidskwaliteit, is draadloos en heeft noise cancelling. De Prince moet het dus opnemen tegen de topmodellen van Sony en Bose. Dat is geen gemakkelijke uitdaging. Hier op de redactie is de Sony WH1000-MX3/4 nog steeds de favoriet, dus de lat ligt hoog.

Gerrard Street Prince 1
Nog even zelf in elkaar zetten. (Afbeelding: Gerrard Street)

Voordat je aan de slag kan met de Prince, moet je ‘em eerst in elkaar zetten. De koptelefoon is zoals gezegd modulair en komt in een pakket dat door de brievenbus past. Wel zo handig. Het gebruiksklaar maken van de Prince is zo gepiept en het koppelen van apparaten is eenvoudig en snel. We zeggen hier bewust apparaten (meervoud), want zo komen we bij, wat ons betreft, één van de grootste voordelen van de Gerrard Street Prince.

Multipoint op de Gerrard Street Prince

Deze koptelefoon beschikt namelijk over Multipoint. Dit betekent dat je tegelijkertijd meerdere apparaten kan koppelen, bijvoorbeeld je laptop en je telefoon. Dit is bij het thuiswerken ideaal. Zo luister je muziek via je laptop zonder een bericht of oproep op je telefoon te missen. Je kunt direct opnemen en via de Prince bellen (hij heeft namelijk een ingebouwde microfoon. Ook wanneer we even een wandeling gingen maken met de hond konden we direct switchen naar onze smartphone om zo onderweg een podcast te luisteren.

Multipoint is een functionaliteit die zeker niet standaard is. Je moet er echt naar op zoek gaan. Dit is dus zeker, vooral als je thuiswerkt, een belangrijk pluspunt. Combineer dit met de uitstekende noise cancelling en je kunt de hele dag in een bubbel blijven zitten. Een bubbel die perfect is om volledig geconcentreerd in te werken, maar ook om in te ontspannen.

Geluidskwaliteit en comfort

Bij werk en ontspanning hoort muziek, en die moet natuurlijk wel goed klinken. Dit blijft het belangrijkste beoordelingspunt wanneer je naar een koptelefoon kijkt. De Prince van Gerrard Street beschikt over 40mm, 32ohm mylar high-end speakers met een bereik van 10Hz – 20Khz. Deze hebben een gevoeligheid van 93db/1KHz. De chipset gebruikt BT V5.0 met Apt-X ondersteuning.

Gerrard Street Prince 3
De stijlvolle Prince. (Afbeelding: Gerrard Street)

Wat dit betekent is dat je kunt genieten van krachtig en kraakhelder geluid. Er is een goede balans tussen lage en hoge frequenties en het geluid is heel ruimtelijk. Of je nu naar muziek luistert, aan het bellen bent of geniet van podcast, het klinkt allemaal natuurlijk en goed in balans. De Gerrard Street Prince doet op dit punt zeker niet onder voor de koptelefoon die we normaal gesproken dragen. Ditzelfde geldt voor het comfort. De kussen zijn wat steviger dan we gewend zijn, maar sluiten goed aan. Hierdoor kun je de Prince gemakkelijk een hele dag ophouden.

Op alle belangrijke punten zoals geluidskwaliteit, comfort en noise cancelling maakt de Prince een uitstekende indruk. Combineer dat met multipoint en je hebt een koptelefoon die zich uitstekend leent voor thuiswerken. Is er dan verder geen minpunt te ontdekken? Nou, we hebben uiteindelijk toch wel iets gevonden. Op de Prince zitten een aantal knoppen om de koptelefoon te bedienen (volume, pauzeren, etc.) Deze werken prima, maar we zijn inmiddels wel erg gewend geraakt aan de touch controls van de Sony WH1000-MX3/4. Deze biedt net iets meer mogelijkheden.

Gerrard Street Prince: een 100% aanrader voor thuiswerkers

Het feit dat we alleen deze non-essentiële functionaliteit kunnen noemen, zegt wel genoeg over de Prince van Gerrard Street. Het is gewoon een uitstekende noise cancelling koptelefoon met een goed verhaal die je dus niet kunt kopen, maar huurt. Hoe dat precies werkt en wat de kosten zijn, lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gerrard Street Prince review: de ideale koptelefoon voor thuiswerkers
Sluiten