Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 11 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Geordie Shore-ster lijdt letterlijk een pijnlijke mma-nederlaag na domme beginnersfout

In topsport kan zelfs het kleinste foutje al dodelijk zijn. Eén verkeerde beslissing kan het verschil maken tussen winnen en verliezen. Iemand die daar op pijnlijke wijze achter is gekomen, is Aaron Chalmers. De Geordie Shore-ster besloot bijna twee jaar geleden de reality show in te ruilen voor de MMA wereld. Via een kleine organisatie knokte hij zich naar Bellator. Afgelopen weekend liep hij daar tegen de eerste nederlaag aan en dat mag hij zichzelf aanrekenen.

Aaron “The Joker” Chalmers nam het in zijn thuisstad Newcastle op tegen Corey Browning. Voor beiden was dit hun tweede Bellator gevecht. Een favoriet aanwijzen was dan ook lastig, maar Chalmers leek de beste papieren te hebben. De Engelsman won zijn eerste vier gevechten allemaal in de eerste ronde en ook het thuisvoordeel speelt natuurlijk een rol. Het leek er ook op dat de Geordie Shore-ster de favorietenrol kon waarmaken, maar maakte een pijnlijke fout.

Geordie Shore-ster leert pijnlijke les

Opnieuw leek Aaron Chalmers het gevecht in de eerste ronde af te maken. De man uit Newcastle had de druk er goed op zitten en dacht met een fraaie combinatie de klus te klaren. Corey Browning ging gestrekt en Chalmers dacht dat zijn walk-off knockout een feit was. Hij wilde het feestje gaan vieren, maar zag vervolgens dat Browning weer opstond. De Brit vergat bovenop zijn tegenstander te duiken en het gevecht definitief te beslissen.

Bellator Europe on Twitter

[email protected] & Corey Browning are swingin’ for the fences in round 1. This is a dogfight! ?? ??Main card LIVE in the UK on @Channel5_TV NOW! ??Main card LIVE coast-to-coast on the Bellator app NOW! https://t.co/UjwXaclbIH

Een grote fout, want Corey Browning bleek de langste adem te hebben. De Amerikaan nam het gevecht over en sloeg toe in de derde ronde. Het gevecht ging naar de grond en Aaron Chalmers kon niet ontkomen aan een Heel Hook. Bij deze greep wordt de enkel min of meer van je lichaam getrokken. Zeer pijnlijk en dus kon Chalmers niet anders dan aftikken. Zo ging hij van hero naar zero. Na afloop liet hij dan ook weten dat dit vooral een leerzaam gevecht was. “Het is pas voorbij als de scheidsrechter het zegt.”

Bellator Europe on Twitter

Those kind of ankle locks can end your career.” Corey Browning is looking dangerous at #BellatorNewcastle tonight. Tune in to see our main event! Here’s how: ??Main card LIVE in the UK on @Channel5_TV NOW! ??Main card LIVE coast-to-coast on the Bellator app NOW! https://t.co/0jyee38hd0

Episch Bellator debuut

Een pijnlijk moment voor Aaron Chalmers, want zijn Bellator debuut was er eentje om niet snel te vergeten. Hij versloeg Ash Griffiths met een zogenaamde Guillotine Choke. Een greep die je niet vaak ziet, maar behoorlijk episch is. Klik hier voor de spectaculaire beelden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Express

Reageer op artikel:
Geordie Shore-ster lijdt letterlijk een pijnlijke mma-nederlaag na domme beginnersfout
Sluiten