Pim Jansen
Pim Jansen Schoenen 13 mei 2019

Gentleberg: Nederlands merk komt met de eerste stijlvolle vegan schoen

De wereld en de manier waarop we leven verandert. Was de elektrische auto zo’n tien jaar geleden nog een utopie, tegenwoordig kun je die bij wijze van spreken online bestellen, net als de elektrische fiets. Naast dergelijke luxe artikelen is er ook op andere gebieden een ware revolutie gaande en staan we niet langer gek te kijken van vleesvervangers in de supermarkt. Het laatste verschijnsel op het gebied van het nieuwe bewustzijn is de vegan schoen van Gentleberg. Stijl en klasse in een verantwoord jasje.

Gentleberg heeft een duidelijke missie. Men wil van de wereld een betere plek maken zonder het milieu de rekening te presenteren. Dat doen ze met uniek vormgegeven schoenen die gezien mogen worden. Wat Gentleberg betreft is het dus de letterlijke interpretatie van het verkleinen van de ecologische voetafdruk. Het ultieme doel van Gentleberg is dus niet enkel het produceren van een milieuvriendelijk geproduceerde schoen, maar het groener maken van de schoenindustrie. De eerste stap is gezet: een 100 procent veganistische schoenenlijn.

De ontstaansgeschiedenis van de Nederlandse vegan schoen

Het verhaal van Gentleberg is ontstaan in 2017 vanuit de veganistische levenswijze van oprichter Matthijs Berg. Veganistisch eten is namelijk slechts een onderdeel van een verantwoorde levensstijl. De ontdekking dat er geen veganistische alternatieven waren voor de schoen was de motivatie om dat te veranderen. Met zijn motto om elke modebewuste man te voorzien van een schoen die niet alleen de veganistische benadering huldigt, maar tevens comfortabel en stijlvol is, tracht het merk de Nederlandse markt voor herenschoenen te veroveren.

De Derby schoen van Gentleberg: 100 procent veganistisch

De Derby-lijn van Gentleberg staat centraal in de gehele collectie. Het is een modieuze schoen voor de man die stijl en klasse waardeert. Zo is deze eenvoudig te combineren met kleding voor een elke denkbare gelegenheid zoals een receptie, bruiloft of een sollicitatiegesprek. Het veganistische materiaal geeft de schoen daarnaast een unieke meerwaarde. Elk onderdeel van de schoen is gegarandeerd vrij van dierlijke producten:

  • Bovendeel is gemaakt van speciaal geselecteerd veganistisch leer.
  • Elke schoen is volledig gevoerd met zachte en ademende microvezels om je voeten droog en koel te houden.
  • De binnenzool is gemaakt van speciaal schuim voor maximaal comfort
  • Schoenveters in was.
  • Een ingekerfde hak om te voorkomen dat de hiel verstrikt raakt in de opwaartse beweging van de broek.
  • Afgewerkt met subtiele op Amsterdam geïnspireerde details in de stiksels en zolen.

vegan

Zo worden ze gemaakt

Gentleberg-schoenen zijn ontwikkeld voor de echte man. De hele collectie is met de hand gemaakt en alle schoenen zijn volledig met de hand vervaardigd en gepolijst. Om ervoor te zorgen dat elk paar schoenen aan de hoge kwaliteitsnormen voldoet, ondergaan ze allemaal een volledige inspectie zodat je weet dat je Gentleberg-schoen voldoet aan je verwachtingen.

Crowdfunding

Om het merk de aandacht te geven die het verdient, heeft Gentleberg gekozen voor een unieke benadering voor de lancering van de veganistische schoen voor de modebewuste man. Via het crowdfundingplatform ‘kickstarter’ is het mogelijk om bij te dragen aan de realisatie van de veganistische schoen. Voor de snelle beslissers die het idee van een 100 procent veganistische schoenen willen ondersteunen is het mogelijk om de schoen met korting aan te schaffen. Je steunt daarmee een uniek project waarmee je ook laat zien dat een verantwoorde productie van je favoriete schoen belangrijk is.

Zo kun je de nieuwe schoenen al bestellen voor een bedrag van 109,50 euro. Investeer je meer, dan kun je ook profiteren van andere aanbiedingen waaronder een extra paar schoenveters. Bestel je de schoenen via Kickstarter dan worden ze begin september naar je verzonden en loop je er weer keurig bij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Kickstarter

Reageer op artikel:
Gentleberg: Nederlands merk komt met de eerste stijlvolle vegan schoen
Sluiten