7 geniale series op HBO die leven na Game of Thrones garanderen

Veel mensen hebben vlug even een abonnement voor HBO afgesloten om Game of Thrones seizoen 8 te kijken en zeggen het daarna weer op. Of dat is slim is? Oordeel zelf. HBO (Ziggo Go) staat in ieder geval vol geniale series en er staan nog een paar heel goede in de planning. Zeven HBO-series die je eigenlijk niet mag missen.

Beste series op HBO

Voordat Netflix bestond, was het HBO dat de klok sloeg op het gebied van series. Nu is Netflix populairder, wat niet betekent dat het aanbod op HBO minder is geworden. Dit zijn volgens ons de beste series op HBO, die je na Game of Thrones nog heel wat plezier gaan bezorgen. Bonus: de gloednieuwe documentaire Game of Thrones: The Last Watch.

Westworld

Westworld is een sciencefictionserie die zich afspeelt in western sferen. Alleen dat is al een heerlijke combinatie. De serie belicht de donkere kant technologische ontwikkelingen die al heel dichtbij komen. De eerste twee seizoenen spelen zich voornamelijk af in het futuristische themapark Westworld, dat volledig wordt bevolkt door niet van mensen te onderscheiden robots, ‘hosts’ genoemd. Het park heeft het thema western, als bezoeker krijg je de mogelijkheid om te ervaren hoe het leven er in het Wilde Westen uitzag. Gasten kunnen doen wat ze willen, zonder angst voor vergelding van de inwoners. Seks, moord, martelingen; sommige bezoekers belanden in de krochten van hun ziel. Het park kent ongeveer tweeduizend verschillende kunstmatig intelligente robots, die elk hun eigen verhaallijnen uitspelen. Je voelt vast al aan dat sommige robots wel héél intelligent zijn geworden door de jaren heen. Meer verklappen we niet. De trailer van seizoen 3 is net uit. Seizoen 3 van Westworld verschijnt in 2020 op HBO, de eerste twee kun je al kijken.

WESTWORLD Season 1 TRAILER Dreams (2016) New HBO Sci-Fi Series

Westworld Season 1 Trailer ‘Dreams’ – New 2016 HBO Science-Fiction Series starring Anthony Hopkins, James Marsden, Evan Rachel Wood, Ed Harris and Miranda Ot…

Chernobyl

Door alle series op Netflix, zie je zoals gezegd nog wel eens wat HBO-series over het hoofd. Chernobyl is daar een voorbeeld van. De serie speelt zich af rond de kernramp in Tsjernobyl. In 1986 ontplofte een kernreactor, de gevolgen zijn inmiddels bekend. Bij de brand en de explosie kwamen 31 mensen om, maar dat is slechts het topje van de ijsberg. De radioactieve straling maakte het gebied onbewoonbaar en tot op de dag van vandaag is het nog steeds een dood gebied. De onwetendheid en de ellende die daaruit voortkwamen, staan centraal in de HBO-serie Chernobyl. Lees hier meer over de serie die alle series op Netflix verslaat en zelfs beter scoort dan Game of Thrones.

Chernobyl (2019) | Official Trailer | HBO

On April 26, 1986, the Chernobyl Nuclear Power Plant in Ukraine, Soviet Union suffered a massive explosion that released radioactive material across Belarus, Russia and Ukraine and as far as Scandinavia and western Europe. Chernobyl dramatizes the story of the 1986 accident, one of the worst man-made catastrophes in history, and the sacrifices made to save Europe from the unimaginable disaster.

True Detective

True Detective is een Amerikaanse anthologie-serie, die sinds 2014 op HBO wordt uitgezonden. In ieder seizoen wordt een andere zaak belicht. Zo volgt seizoen 1 de rechercheurs Rust Cohle en Martin Hart tijdens een 17 jaar durende klopjacht naar de dader van een bizarre moord in Louisiana uit 1995. Dit seizoen is briljant. Geheel terecht won de serie dan ook vijf Emmy Awards. Het tweede en derde seizoen tippen niet aan het eerste, maar het blijft een van de beste series op HBO. Alleen vanwege acteur Mahershala Ali het kijken waard.

True Detective – Season 1: Trailer – Official HBO UK

Buy Seasons 1-2 from Amazon UK: http://amzn.to/1RN9hre Download Seasons 1-2 from iTunes UK: http://apple.co/1XxCUgC A new drama series, True Detective focuses on Martin Hart (Woody Harrelson) and “Rust” Cohle (Matthew McConaughey), two detectives and former partners who worked in Louisiana’s Criminal Investigation Division in the mid-1990s.

Watchmen

Watchmen is een aankomende superheldenserie op HBO, gebaseerd op de gelijknamige en populaire stripreeks van DC Comics. Er is fors geïnvesteerd in de productie en filmcritici verwachten een hitserie. De officiële trailer werd eerder deze maand gedeeld, de serie verschijnt in de herfst van 2019 op HBO.

Watchmen | Official Tease | HBO

Tick tock. WATCHMEN debuts this fall on HBO. From Damon Lindelof and set in an alternate history where “superheroes” are treated as outlaws, this drama series embraces the nostalgia of the original groundbreaking graphic novel of the same name while attempting to break new ground of its own.

The Sopranos

Sommige series die ooit geniaal waren, kunnen op een gegeven moment gedateerd overkomen. Maar The Sopranos (1999-2007) is tijdloos. Echt, als je deze serie nog niet hebt gezien, heb je nog heel veel uren aan genot voor de boeg. The Sopranos gaat over het dagelijks leven van maffiabaas Tony Soprano (James Gandolfini). Niet alleen het gewelddadige maffiamilieu, maar ook familie- en liefdesperikelen spelen een grote rol in een van de meest iconische series ooit. Alle seizoenen van de maffiaserie zijn te kijken op HBO.

The Sopranos | Critics Rave Trailer | HBO

Critics rave, The Sopranos is one of the greatest shows in television history. Watch every episode of the ground-breaking series on HBO NOW. Starring James

Boardwalk Empire

We hebben het altijd wel over Peaky Blinders, maar Boardwalk Empire vinden we om eerlijk te zijn een nóg betere serie. De serie speelt zich ongeveer in dezelfde tijd af, maar dan in Amerika in plaats van Engeland. De cast is geniaal, met Steve Buscemi voorop. Hij speelt Enoch ‘Nucky’ Thompson, één van de corrupte Republikeinse politici die achter de schermen de touwtjes in handen heeft tijdens de drooglegging in het begin van de 20e eeuw. De serie speelt zich af in Atlantic City, een toeristisch stadje dat tijdens de drooglegging in no-time transformeert tot de bakermat van corruptie, gokken en prostitutie. Fantastische serie die op waarheid en echte personages is gebaseerd. Zo komt gangster Al Capone uitgebreid voor in de verhaallijn. Alle vijf seizoenen staan op HBO.

Boardwalk Empire: Trailer #1 (HBO)

Watch the trailer for the new HBO original series Boardwalk Empire. For more information on Boardwalk Empire, go to http://itsh.bo/f2CvCf Watch Boardwalk Empire online at HBO GO® http://itsh.bo/gMhZGy. With HBO GO, you can watch every episode of every season of Boardwalk Empire on your iPad® (http://itsh.bo/hbogoapple), iPhone® (http://itsh.bo/hbogoapple) or Android™ (http://itsh.bo/hbogoandroid) smartphone.

The Wire

Oké, deze serie kan wellicht wat gedateerd overkomen, maar staat bovenaan in bijna alle lijstjes met beste series ooit. The Wire liep van 2002 tot 2008 en is een politie-/misdaadserie die uitblinkt in realisme. Hier krijg je echt te zien hoe het er bij de politie aan toegaat, inclusief alle smerigheden. Barack Obama zei onlangs nog dat The Wire zijn favoriete televisieserie ooit is. Omar, een homoseksueel die drugsdealers berooft, is zijn favoriete personage. De serie speelt zich af in Baltimore en behoeft geen verdere introductie. Alle vijf seizoenen zijn te zien op HBO.

The Wire Trailer (HBO)

From creator David Simon, all 5 seasons of The Wire are available to watch on HBO NOW:

Bonus: Game of Thrones: The Last Watch

Wie dacht dat het voorbij was met Game of Thrones heeft het mis. Er is na seizoen 8 een documentaire over Game of Thrones verschenen op HBO. Game of Thrones: The Last Watch, zoals de twee uur durende documentaire heet, biedt je een zeldzaam kijkje achter de schermen. Van krankzinnige studio’s tot de ruigste plekken in Noord-Ierland; je wordt meegenomen naar de plekken waar de fantasiewereld Westeros tot leven kwam. De hoofdrolspelers van Game of Thrones komen daarbij uitgebreid aan het woord. Nu te zien op HBO. Lees hier meer.

Game of Thrones: The Last Watch | Official Documentary Trailer | HBO

From director Jeanie Finlay, a farewell to Westeros with the people who built the realm. The Last Watch, a two-hour documentary, premieres May 26 on HBO.

Reageer op artikel:
7 geniale series op HBO die leven na Game of Thrones garanderen
Sluiten