Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Auto's 24 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

De nieuwe Jaguar F-TYPE SVR is de best klinkende auto van dit moment

Het maakt niet uit hoe snel de nieuwe Tesla van nul naar honderd gaat, maar het geluid van een ouderwetse verbrandingsmotor blijft ons bekoren. Er gaat tenslotte niets boven het gegrom en het gebulder van een monsterlijke benzinemotor. Jaguar begrijpt dat en daarom hebben ze er alles gedaan om hun nieuwe F-TYPE zo goed mogelijke te laten klinken.

Hij kost hier in Nederland dik twee ton, maar dan krijg je wel de krachtigste F-TYPE ooit. Dit is de SVR Coupé. Dit beest wordt voortgedreven door een twin vortex turbocharged 5.0 liter V8. Deze levert een ongekende 575 pk die er voor zorgt dat je binnen 3,7 seconden op de 100 km/u zit en een topsnelheid kunt bereiken van 322 km/u. Maar dat is niet waarom we verliefd zijn geworden op deze auto.

Deze twin-turbo 1000pk krachtige Huracán Avio is de bruutste Lamborghini ooit

Het geluid van de Jaguar F-TYPE

Het gaat namelijk niet alleen om cijfertjes, maar ook om het gevoel dat een auto je geeft. De Jaguar F-TYPE SVR is een monster en zo klinkt hij ook. Kippenvel is wat we krijgen wanneer de motor wordt gestart en dat wordt alleen nog maar erger wanneer je het gas indrukt. Dit is hoe een auto hoort te klinken. Dus gooi het volume maar omhoog en geniet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De nieuwe Jaguar F-TYPE SVR is de best klinkende auto van dit moment
Sluiten