Gelekt! De eerste beelden van gruwelijke BMW M2 Competition

Snel, sneller, snelst! BMW komt met een nog snellere versie van hun M2. Deze sportieve coupé was altijd al behoorlijk rap, maar blijkbaar is het nog niet snel genoeg. Later deze maand gaat hij officieel gepresenteerd worden, maar onlangs lekten de eerste beelden al uit. Dit is de BMW M2 Competition.

Wat meteen opvalt is dat de Competition een tikje ruiger is dan zijn voorganger. De vorm van de grill is aangepast en oogt wat agressiever. Ook is de grille en de omlijsting nu volledig zwart. Diezelfde kleur wordt gebruikt voor de spiegelkappen en ook de 19-inch lichtmetalen velgen zijn nu zwart. De verschillen zijn niet enorm, maar de bumpers en spoilers zijn net even wat uitbundiger en sportiever.

BMW M2 Competition

Nog sneller dan de huidige BMW M2

Ook onder de motorkap gaan er dingen veranderen. Volgens de Sloveense website die de foto’s naar buiten bracht, krijgt de BMW M2 Competition dezelfde motor als de BMW M4. Een 3.0 biturbo zes-in-lijn, maar dan wel met de nodige aanpassingen. Zo levert deze versie van de motor 410 pk in plaats van 431 pk. Ondanks dat hij minder krachtig is dan de M4, is hij nog steeds 40 pk krachtiger dan de huidige M2.

Onderzoek wijst uit: BMW rijders zijn de meest egoïstische en asociale weggebruikers

Dit maakt hem, met een tijd van 4,2 seconden, 0,2 seconden sneller op een sprint van nul naar honderd. Althans, dat is de verwachting. BMW heeft de M2 Competition nog niet zelf aangekondigd, dus alles hierboven zijn nog geruchten. Later deze maand, wanneer BMW hun nieuwe bolide zelf gaat tonen, weten we meer.

De bloedmooie BMW M3 CS is de krachtigste M3 ooit gebouwd

Reageer op artikel:
Gelekt! De eerste beelden van gruwelijke BMW M2 Competition
Sluiten