Wall Street-talent onthult zijn geheim om succesvol te worden

Succesvol zijn is een breed begrip. Voor de één draait succes om het aantal cijfers voor de komma op je bankrekening, de ander vindt het belangrijk dat anderen geholpen worden. Wat je drijfveer of doel ook is, iedereen wil succesvol zijn. We doen dit allemaal op onze eigen manier, maar een paar goede tips van een ervaringsdeskundige zijn natuurlijk nooit mis.

Razzy Ghomeshi is iemand waarvan gezegd mag worden dat hij goed op weg is om zeer succesvol te worden. Waarschijnlijk heb je nog nooit van hem gehoord, maar binnen zijn wereld is hij een ware bekendheid. Razzy behoort, ondanks zijn relatief jonge leeftijd, namelijk tot de achttien beste handelaren op Wall Street. De dertigjarige Ghomeshi begon na zijn studie bij RBC Capital Markets en heeft zich inmiddels aardig omhoog gewerkt.

Beleefd, bescheiden en leergierig

Momenteel is hij head of investment en wordt hij gezien als dé rijzende ster binnen de Amerikaanse handelswereld. Een prestatie die te danken is aan een goed stel hersenen en een stevig portie doorzettingsvermogen, hoewel dat volgens Razzy niet alles is.

Volgens hem draait het allemaal om de juiste instelling. Vrijwel iedereen begint onderaan en daarom is het belangrijk om te leren van de mensen die boven je staan. Wees beleefd, bescheiden en pak iedere kans aan om te leren. Dit is altijd de basis geweest voor Razzy en dat heeft hem ver gebracht in een wereld die vaak keihard is. Wall Street is het terrein van snelle jongens en gehaaide handelaren, maar ook als je beschaafd bent kun je hier dus slagen.

De weg naar succes draait om consistentie

Naast beleefdheid en leergierig zijn, is het belangrijk dat je constant bent. Volgens Razzy moet je laten zien dat je betrouwbaar bent en altijd de maximale prestatie levert. Wees op tijd en laat je niet leiden door andere emoties. Je bent een professional, dus gedraag je ook zo. Mensen weten daardoor precies wat je kunt en wat ze aan je hebben.

Met deze regels als leidraad studeerde Razzy in 2009 af aan de Washington University in St. Louis. Hij behaalde daar zijn diploma op het gebied van finance, international business, and marketing. Zoals gezegd werkte hij zich vervolgens op in de financiële wereld, werd hij één van de beste handelaren op Wall Street en werd hij tot drie keer toe uitgeroepen tot ‘Most Helpful Trader’.

Reageer op artikel:
Wall Street-talent onthult zijn geheim om succesvol te worden
Sluiten