Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Eten & Drinken 31 jul 2017
Leestijd: 1 minuut

Deze brouwers hebben gefrituurde kip gebruikt om bier te brouwen

Bier is er in vele smaken en iedere dag is er wel weer een brouwerij die iets nieuws weet te bedenken. Vaak kijken we er niet meer van op, maar dit brouwsel verdient het om wat extra aandacht te krijgen. Waarom? Nou, deze brouwers voegen geen fruit of kruiden toe aan hun bier, maar gefrituurde kip.

Ben je fan van bier en gefrituurde kip, dan is dit biertje op papier echt iets voor jou. Tijdens het brouwproces heeft de Veil Brewing Co. namelijk gefrituurde kip van de fastfoodketen Chick-fil-A toegevoegd. We hebben het dus niet over een slap aroma, maar over het echte werk. Wie nu hoop dat het biertje ook echt naar kip smaakt moeten we helaas teleurstellen, want maar 0,4 procent van de wort bestaat uit het geliefde stukje gevogelte.

Een ode aan Amerikaanse kip

Waar het bier wel naar smaakt is een hoppige double IPA met citrus aroma’s en 8 procent alcohol. Dat klinkt als je het ons vraagt, ondanks het gebrek aan kip, ook niet verkeerd. Het bier is dan ook meer een ode aan in heet vet gegaarde kip. De Deense bedenker, Jeppe Jarnit-Bjergsø, is namelijk tijdens zijn eerste bezoek aan de V.S. verliefd geworden op het pluimvee in een krokant jasje.

Helaas gaat het voor ons moeilijk worden om te beoordelen of dit een geslaagde ode is. Deze IPA is namelijk een eenmalig brouwsel en wordt alleen verkocht in de brouwerij zelf. Dus tenzij je een vakantie hebt gepland naar Richmond Virginia moet je dit hele bijzondere speciaalbiertje aan je voorbij laten gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze brouwers hebben gefrituurde kip gebruikt om bier te brouwen
Sluiten