Geen tijd meer om naar de kapper te gaan voor Kerst? Geen zorgen!

Je had deze week nog net genoeg tijd om de laatste cadeau’s voor de familie kopen, de boodschappen zijn ingeslagen. Voor zover je weet ben je niets vergeten. Shit! Behalve dat kraaiennest op jouw hoofd dan. Tijd om naar de kapper te gaan, heb je niet meer. Wat doe je dan? Vrees niet, dit kapsel gaat je Kerst redden. 

Dit is een kapsel die bij vele haartypen en -lengten werkt.

De klassieke zijscheiding

Enige tijd geleden schreven we al over de pompadour, wat een uitstekend voorbeeld is van de klassieke zijscheiding. Dit mannenkapsel staat wereldwijd bekend als een tijdloze ‘do‘. Het maakt namelijk helemaal niet uit of er nog sprake is van model in jouw haar, daarnaast is het met elke haarlengte een haalbaar kapsel.

De pompadour is relatief makkelijk te creëren herenkapsel, je moet alleen even weten wat voor type haar je hebt. Waarom is ‘ie nou zo ideaal? Heel simpel, dit kapsel kun je zo strak of warrig als je zelf wil kammen, denk Elvis of Zach Efron. Beide hetzelfde soort kapsel met een andere uitvoering.

Zo maak je een pompadour

Alvorens je te werk gaat: Check eerst even goed wat voor soort haar jij hebt. Is het dun, of juist erg dik en warrig. Het is ook niet onbelangrijk om vast te stellen of je een slag in je kapsel hebt, of valt het juist stijl naar beneden? Er zijn honderden factoren die meespelen, maar het is allemaal geen hogere wiskunde. Stel vast wat jij kunt met jouw haar, grote kans dat jij dit elke dag al doet.

  1. Was het haar. Zorg dat er geen haarproducten meer in jouw lokken plakken. Als het haar schoon is, moet je het direct afdrogen en föhnen.
  2. Het is geen ramp als je geen föhn hebt, maar het is zeker aan te raden om er een te gebruiken. Op een lage stand het haar droogblazen geeft meer volume aan jouw kapsel, waardoor je het later makkelijker kunt kammen. Dit brengt ook weer wat meer model in jouw eerder overleden verklaarde kapsel.
  3. Als het haar droog en in model is geföhnd of als je het hebt laten drogen en in model hebt gekamd, kun je beginnen met het stylen. Gebruik geen gel, maar haarpasta of wax. Gebruik niet te veel. Je kunt beter nog wat erbij moeten doen, dan dat je jouw haar weer moet wassen.
  4. Veeg het haar vanaf de kruin langs de slaap strak tegen het hoofd aan. De plek waar de scheiding moet beginnen mag lekker strak naar achteren worden gekamd. Veeg alles achter of over de bovenkant van het oor en ga door tot er een natuurlijke scheiding valt.
  5. Nu komt het makkelijkste deel. Kam de rest zijwaarts naar achteren en je bent klaar. Fatsoeneer nog even waar nodig en kijk goed waar je nog plukken ziet uitsteken. Zit er echt geen model meer in jouw kapsel? Gebruik dan de handen in plaats van een kam. Je bent zo een stuk preciezer.

Inspiration?

Heb jij nog geen idee wat wij bedoelen met dit kapsel? Dat kan, daarom zijn hier wat foto’s die jou kunnen helpen. Laat je even inspireren door de verschillende stijlen. Zeker weten dat er een kapsel idee voor jou tussen zit.

Reageer op artikel:
Geen tijd meer om naar de kapper te gaan voor Kerst? Geen zorgen!
Sluiten