Gebruik je een Ad Blocker? Dan kan Spotify je account blokkeren!

Ad Blockers maken het leven van de gemiddelde internetgebruiker een stuk makkelijker. Echter kan het, overduidelijk, ook voor problemen zorgen. Spotify heeft aangekondigd dat het zijn servicevoorwaarden gaat aanpassen, waardoor Ad Block gebruikers in de problemen kunnen komen. Sterker nog: er is een kans dat je account van het platform wordt verwijderd. 

Spotify pak Ad Blockers aan

Het gebruik van een Ad Blocker is anno 2019 handiger dan ooit. Advertenties voor je YouTube video’s of de beladen homepage van je favoriete website, kunnen de gebruikerservaring flink aantasten. Door gebruik te maken van een extensie die deze advertenties blokkeert, is het een stuk fijner om dit soort platformen te checken. Misschien nadelig voor de desbetreffende partij, maar uiterst handig voor de gebruiker. Echter zijn er bedrijven als Spotify die daar wat aan willen doen. Het platform wijzigt zijn servicevoorwaarden met een flinke waarschuwing voor Ad Block gebruikers.

Volgens The Verge, een grote Amerikaanse techwebsite, gaat Spotify de strijd met Ad Blockers aan. In de vernieuwde servicevoorwaarden geeft het een pittige waarschuwing voor mensen die advertenties proberen te omzeilen op de service. Sterker nog: het is vanaf nu strikt verboden. Hou jij je niet aan deze afspraak, dan is er een grote kans dat Spotify je account blokkeert en je toegang tot het platform wordt opgeheven.

“Het omzeilen of blokkeren van advertenties in de Spotify Service, of het maken of distribueren van een tool die dit mogelijk maak, is ten strengste verboden.”

Spotify heeft in een email naar zijn gebruikers laten weten dat de nieuwe regel vanaf 1 maart in zal gaan. Of de service eerst een waarschuwing geeft of de desbetreffende persoon direct van het platform schopt, is op dit moment nog niet bekend. Uiteraard geldt deze regel wel alleen voor gratis gebruikers van Spotify, betalende abonnees hebben namelijk niet te maken met advertenties op het platform.

Reageer op artikel:
Gebruik je een Ad Blocker? Dan kan Spotify je account blokkeren!
Sluiten