Pim Jansen
Pim Jansen Wheels 03/04/2019

De Gazelle Orange C7+ HMB elektrische fiets: met recht de beste koop

Natuurlijk kun je genoegen nemen met een gewone traditionele fiets. Laten we eerlijk zijn, ook op de ouderwetse tweewieler kom je op de plek van bestemming aan. De kans is echter groot dat je door de populariteit van de elektrische fiets steeds meer een bezienswaardigheid aan het worden bent. Het uitproberen van een e-bike kan ook voor jou een goed idee zijn, maar waar begin je? De optie zijn enorm divers en ook wat betreft het budget zijn er grote verschillen. Goede reden dus om deze week een bijzondere elektrische fiets onder de loep te nemen: de Gazelle Orange C7+ HMB.

De beste koop: Gazelle Orange C7+ HMB

De Gazelle Orange C7+ HMB is een fiets van Nederlandse makelij en dus per definitie een degelijk model. Dat zeggen we niet omdat we er op slag verliefd op worden, ook het Algemeen Dagblad is bijzonder gecharmeerd van deze Gazelle. De fiets werd vorig jaar nog uitgeroepen tot ‘Beste Koop’ in de categorie ‘elektrische stadsfiets. Zo is de Gazelle Orange C7+ HMB ook goed te gebruiken als gewone fiets, dus zonder trapondersteuning. Dat is een opvallende eigenschap, de meeste e-bikes zijn gewoon te zwaar om zonder de motor te gebruiken.

Maximaal bereik: 80 kilometer

Net als alle andere elektrische fietsen heeft de Gazelle Orange C7+ HMB een groot nadeel: de batterij kan opraken. Doordat de fiets vrij licht is, kun je gewoon de pedalen gebruiken en kom je alsnog zonder veel inspanning op de plek van bestemming.

De Gazelle Orange C7+ HMB is voorzien van een 300Wh uitneembare accu welke in de achterdrager is verwerkt. Met een actieradius van 40 tot 55 kilometer is de Gazelle de ideale fiets voor het stadsverkeer. Is dat niet genoeg, dan is er een mogelijkheid om te kiezen voor een accu met meer capaciteit. Voor een 400Wh accu betaal je dan 150 euro meer. Wil je echt meer bereik hebben, dan kun je voor een meerprijs van 350 euro een accu aanschaffen van maar liefst 500Wh. In dat laatste geval vergroot je het bereik tot maximaal 80 kilometer.

Elektrische fiets met Bosch motor en display

Een accu alleen is uiteraard niet voldoende. De Gazelle is voorzien van een oerdegelijke Bosch Active Line 3 motor. Deze is in het midden van de elektrische fiets geplaatst zodat de balans optimaal is. De Bosch Intuvia display geeft je alle nodige informatie zodat je in één oogopslag weet waar je aan toe bent. De zeven versnellingen geven je daarnaast alle controle over de fiets en zorgen ervoor dat je onder alle omstandigheden lekker vlot vooruit komt.

Prijs en beschikbaarheid

De elektrische Gazelle is verkrijgbaar in twee variaties: een dames- en herenmodel. Weet je welke fiets je graag wilt aanschaffen, dan is het heel makkelijk. Je hoeft enkel nog de juiste framemaat te bepalen zodat de fiets perfect is voor je lengte. Met een prijs van 2.039 euro voor het instapmodel met de standaardaccu is het een zeer aangenaam geprijsde elektrische fiets uit het middensegment. Heb je behoefte aan iets meet sportiviteit? Check dan snel deze snelheidsduivel met een topsnelheid van 72 km/u!

Want

Reageer op artikel:
De Gazelle Orange C7+ HMB elektrische fiets: met recht de beste koop
Sluiten