Redactie
Redactie Stuff 19 jul 2018

6x waarom de ‘Garmin fēnix 5 Plus’ de ultieme smartwatch is

Ze zijn nu niet meer weg te denken, maar in de recente geschiedenis waren smartwatches absoluut geen denkbaar onderdeel van ons dagelijkse leven. Nu bieden de vernuftige apparaatjes een groot aantal handige features, die stuk voor stuk op een ideale manier samenkomen in de Garmin fēnix 5 Plus-serie.

Het horloge verschijnt in drie varianten: de fēnix 5s Plus (kleinere polsen), de fēnix 5 Plus en de grootste van de drie, de fēnix 5X Plus. Garmin ken je wellicht als het merk dat pioniert in de outdoor en navigatie-wereld. De keuze om ook smartwatches uit te brengen is dus behoorlijk logisch. De slimme polshorloges komen immers geregeld te pas tijdens outdoor en fitness-activiteiten, vooral in de onderstaande situaties.

Hardlopen, hiken of fietsen mét muziek, maar zònder telefoon

Muziek kan net dat beetje extra geven op momenten vol uitdaging; die laatste kilometer, nog één helling overwinnen, toch die vijf kilo extra pakken op de bench press. Wie muziek wil luisteren tijdens het sporten, zal in negen van de tien gevallen een smartphone meedragen. Een prachtige uitvinding, maar tergend onhandig tijdens het bewegen. De Garmin fēnix 5 Plus biedt de mogelijkheid om tot vijfhonderd tracks op te slaan. De muziek staat op het geheugen van de smartwach, waardoor je dus dus geen telefoon bij je hoeft te dragen, noch een internetverbinding nodig hebt om te kunnen streamen. Meer weten? Check het horloge bij Coolblue.

Garmin fenix 5 PLus

 

De beste routes vinden

Aan het einde van het pad links of rechts? Wel of niet door het heuvelgebied gaan? Waar ligt die fraaie hardlooproute in de buurt van je vakantiebestemming? Garmin heeft al hun GPS-, route- en kaartenkennis samengebracht in deze smartwatch. Concreet betekent dit dat alle horloges van het Amerikaanse merk voorzien zijn van TOPO-kleurenkaarten. Miljarden kilometers aan gegevens, die verzameld zijn door andere gebruikers, helpen je om de beste paden en routes te vinden. Jij bepaalt de afstand, het horloge doet de rest. En dankzij ingebouwde GPS weet je altijd precies waar je bent.

Garmin Fenix 5

Precies weten wat je hebt bereikt

Dit is herkenbaar voor iedereen die z’n lichaam uitdaagt. Al dat harde werk mag – naast plezier – namelijk ook wel wat opleveren. Smartwatches bieden een ideale uitkomst tijdens het meten van sportieve prestaties, doordat de sensoren makkelijk de snelheid van het hart en de bewegingen van de arm (en daarmee het lichaam) kunnen meten. De hardloop- trainings- en prestatiefuncties op de fēnix 5 Plus zijn dermate slim dat ze tezamen functioneren als een digitale coach, die precies inzichtelijk maakt met welke doelen en resultaten je bezig bent. Kies onder andere uit fysiologische meetgegevens, hardloopdynamiek en fitness tracking-functies. Check de functies en horloges bij Bever.

Garmin Fenix 5

Jezelf blijven uitdagen

Fitness en outdooractiviteiten bestaan bij gratie van gestelde doelen. Zonder een doel, verdwijnt de uitdaging en  motivatie. De fēnix 5 Plus biedt de optie om zelf geavanceerde workouts en trainingsplannen te downloaden, die je kunt koppelen aan de behaalde resultaten. Trots op je harde werk? Daag je vrienden via de smartwatch uit om hetzelfde te doen of deel je resultaten op social media.

Naarstig energie nodig?

Onderweg energie nodig, maar geen portemonnee bij de hand? Of wil je gewoon altijd draadloos kunnen betalen? Met alle fēnix 5 Plus-horloges kun je in de nabije toekomst in een handomdraai afrekenen. Letterlijk. Je hoeft het horloge enkel tegen het betaalvlak aan te houden van het betreffende pinapparaat. Koppel simpelweg een creditcard of Maestro betaalkaart aan de virtuele portemonnee binnen Garmin Pay en klaar is Kees.

En hij is nog stijlvol ook!

Smaak is subjectief. Als we naar de fēnix 5 Plus kijken, kunnen we niettemin gerust stellen dat alle kenmerken van een stijlvol apparaat aanwezig zijn. Zoals gezegd verschijnt de fēnix 5s Plus in drie varianten en kun je de polsbanden binnen luttele seconden wisselen dankzij het handige QuickFit-systeem. Uiteraard kun je zeer hoogwaardige materialen verwachten en kunnen de horloges tegen een stootje. Meer weten? Alle functies en specificaties vind je op deze pagina. De verschillende varianten en kleuren, bekijk je hier.

In samenwerking met Garmin

Reageer op artikel:
6x waarom de ‘Garmin fēnix 5 Plus’ de ultieme smartwatch is
Sluiten