Sander van den Berg
Sander van den Berg Stijl 10 jun 2019
Leestijd: 3 minuten

Garderobe-advies! 5 soorten T-shirts die in jouw kast thuishoren

Het is een van de basisingrediënten voor elke outfit, helemaal tijdens de warmere maanden: het T-shirt. Hoewel er misschien wel niets zo stijlvol is als een witte tee op een goede jeans, zijn er ongelofelijk veel opties om uit te kiezen. Om elk soort T-shirt in jouw garderobe te hebben is een onmogelijke strijd, maar met deze vijf verschillende shirtjes kom je al een heel eind.

T-shirts die je mag laten hangen

Voor we het gaan hebben over al dat moois dat jou geld gaat kosten, eerst even dit: te krappe T-shirts, te grote shirtjes (er bestaat zo iets als te oversized), cropped (!) tees voor mannen, cropped én doorschijnende (hou op met ons) shirts… allemaal horen ze niet in jouw kledingkast thuis. O, en T-shirts met een hilarische tekst ook niet. Echt, zeg ook nooit tegen iemand dat hij er ‘grappig’ uitziet wanneer je leuk bedoelt. Clowns, die zien er grappig uit.

5 verschillende shirts die je moet hebben

Wit T-shirt

Een wit T-shirt kan elke outfit maken, en hierdoor mag jij het maken om hier een behoorlijk bedrag voor te reserveren. Niet dat dat een vereiste is voor een fijn shirtje, absoluut niet zelfs, maar de basis moet goed zijn. En een wit shirt, dat is de absolute basis. Zoals je hieronder bij vriend van de show Daniel Simmons ziet, heb je voor een stijlvolle outfit niet zo veel nodig. Een T-shirt uit het hogere segment of een goedkopere variant kan al een hoop voor je doen wat dat betreft.

T-Shirt met print

Om een beetje schwung aan het geheel toe te voegen, is een T-shirt met print een fijne optie om te hebben. Dit kan vrij minimaal met een klein logo aan de voorkant (hierbij wordt bijvoorbeeld een tekst in het midden van het shirt steeds populairder), of denk aan een meer aanwezige print op de achterkant voor dat rockende, rollende gevoel. Als het gaat om printed tees zijn wij in ieder geval fan van Stüssy. En afgaande op de snelheid waarmee hun collecties erdoorheen gaan, zijn we niet de enige.

Linnen T-shirt

Laats brachten we je al op de hoogte van de stijlvolle voordelen van linnen, en dat is in de tussentijd niet veranderd. Linnen is de zomerstof bij uitstek en fijner dan het shirt hieronder ga je het niet snel vinden. Zeker omdat wij jou de link geven naar het shirt.

linnen t-shirt

T-Shirt met langere mouw

Vaak eindigt de mouw van een shirt ongeveer halverwege de bicep. Een toffe verandering is de mouw die de hele bicep gewoon even meepakt en net eindigt boven de elleboog. AllSaints is hier een meester in. Let op: dit is wel vooral tof wanneer je een bicep hebt om te verbergen, zodat er wel een mannelijke mannenarm onder de mouw vandaan komt. Heb je spille-armpjes – de arm variant van spillebenen, mocht het niet duidelijk zijn – dan kan je deze optie beter negeren. In plaats daarvan, ga naar de sportschool.

T-shirt AllSaints

Oversized tee

Ah, ja… het oversized tee. Een perfecte variant om de lijst mee af te sluiten. Oké, twee dingen hierover: een oversized tee mag en kan een ‘normaal’ T-shirt zijn dat je te groot koopt. Hier is in principe niets mis mee, maar dan moet je hem wel even passen. Let er dan op dat de schouder iets wijder valt en de onderkant iets lager. Ten tweede, ga alleen voor oversized als je het hebben kan. Dan hebben we het vooral over het postuur. Wanneer je zelf ook al een beetje oversized ben, is het vaak niet de beste optie. Hetzelfde geldt voor de tandenstokers onder ons.

Warm up T-shirt’s, this Friday 10am GMT. #athleticessentialism

562 Likes, 10 Comments – Cole Buxton (@cole_buxton) on Instagram: “Warm up T-shirt’s, this Friday 10am GMT. #athleticessentialism”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Garderobe-advies! 5 soorten T-shirts die in jouw kast thuishoren
Sluiten