Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 13 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Gangs of London: trailer voor keiharde revenge thriller van regisseur The Raid

Als je fan van martial arts films bent, dan heb je ongetwijfeld The Raid gezien, van Gareth Evans. Dankzij die keiharde Indonesische actiefilm zette de Welsh filmregisseur (ja dat las je goed) zichzelf internationaal op de kaart. Maak kennis met zijn nieuwste project: Gangs of London.

The Raid: Gareth Evans breekt door

Nog even terug naar de totstandkoming van The Raid: Gareth Evans werd ingeschakeld als freelance regisseur voor een documentaire over pencak silat. Dat is een Indonesische vechtsport. Daardoor raakte hij gefascineerd door de martial art, en ontmoette hij de Indonesische martial artist Iko Uwais.

De rest is geschiedenis. Dankzij de samenwerking tussen Evans en Uwais maakte een internationaal publiek kennis met pencak silat. Het resultaat was namelijk The Raid, een martial arts film die het genre naar een hoger niveau wist te tillen. Met de Netflix film The Night Comes for Us kon Evans dat trucje nog eens herhalen. Brute vechtscène na brute vechtscène.

Gangs of London

Nu introduceert de regisseur middels een eerste trailer zijn nieuwe project. Dit keer niet een film, maar een serie: Gangs of London. Naast een prettige lading drama kun je ook dit keer weer op keiharde actie rekenen.

De revenge thriller gaat de volatiele en impulsieve Sean Wallace. Hij is de zoon van Finn Wallace, het hoofd van een criminele organisatie. Nadat zijn vader op laffe wijze wordt vermoord moet hij de orde zien te herstellen in de straten van Londen. Wraak nemen is zijn doel, voordat rivaliserende bendes een complete oorlog ontketenen in hun pogingen om de macht te grijpen.

Sterrencast

De cast bestaat onder andere uit Joe Cole (Peaky Blinders, Black Mirror-Hang the DJ) als Sean Wallace, Michelle Fairley (Games of Thrones), Colm Meaney (Star Trek) als Finn Wallace, Sope Dirisu (The Huntsman: Winter’s War) en Lucian Msamati (Doctor Who, Taboo).

Het is helaas nog niet bekend wanneer de serie exact dit jaar uit gaat komen. In de tussentijd kun je nog een keer The Raid opzetten of deze absurde actiefilm met Arnold Schwarzenegger en Jackie Chan checken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Gangs of London: trailer voor keiharde revenge thriller van regisseur The Raid
Sluiten