Gangs of London met afstand de meest gewelddadige serie van dit moment

Engeland is in de ban van Gangs of London. Een nieuwe serie die door velen wordt omschreven als de moderne versie van Peaky Blinders. Deze vergelijking schept hoge verwachtingen, maar Gangs of London maakt ze gezien alle positieve reacties wel waar. Vooral als het gaat om de hoeveelheid actie en geweld.

Het eerste seizoen van Gangs of London verscheen op 23 april in zijn geheel op Sky Atlantic en werd zeer goed bekeken. Met 2,23 miljoen kijkers is dit de op één na grootste serie voor Sky Atlantic. Alleen het veelgeprezen Chernobyl deed het nog beter. Veel van die kijkers bleven vervolgens ook hangen voor de overige acht afleveringen en dat was vooral vanwege de keiharde actie.

Gangs of London breekt bloederig record

Alleen al in de eerste aflevering zien we een aanval met machete, een in stukken gesneden slachtoffer, iemand doodbloeden en worden er de nodige rake klappen uitgedeeld. Om precies te zijn 26 stoten en zeven trappen. Verder worden er nog vier mensen neergeschoten en vinden er drie martelingen plaats. Allemaal in het eerste anderhalf uur.

Wanneer je het hele eerste seizoen van Gangs of London uitgekeken hebt, ben je getuigen geweest van 113 moorden. Volgens The Mirror pakt de moderne Peaky Blinders daarmee een opmerkelijk record, namelijk die voor meeste doden in het eerste seizoen. Deze was met een score van 48 in handen van Game of Thrones.

Martelingen zorgen voor ophef

Dat Gangs of London de meest gewelddadige serie van dit moment is, heeft niet alleen te maken met de hoeveelheid moorden. Ook de manier waarop de karakters met elkaar omgaan is behoorlijk heftig. Mensen worden neergeschoten, neergestoken en gewurgd, maar het zijn vooral de martelscènes die voor ophef zorgen.

Van het (onverdoofd) trekken van tanden en nagels tot het afsnijden van iemands tong en het indrukken van ogen. Het komt allemaal voorbij. Er worden veel vergelijkingen gemaakt met de films van Quentin Tarantino. Gangs of London heeft dezelfde hardheid. Dit zorgt voor wisselende reacties. Veel kijkers vinden het fantastisch terwijl sommige van hen het te heftig vinden en stoppen met kijken.

De moderne Peaky Blinders

Als je een liefhebber bent van actievolle series, dan is Gangs of London zeker de moeite waard. Twijfel je nog en wil je meer weten over deze moderne Peaky Blinders? Lees dan hier alles wat je moet weten over deze nieuwe serie.

Reageer op artikel:
Gangs of London met afstand de meest gewelddadige serie van dit moment
Sluiten