Deze keiharde serie wordt nu al de moderne Peaky Blinders genoemd

De verwachting is dat er in 2020 geen nieuw seizoen van Peaky Blinders gaat verschijnen. Dus als je dit jaar een serie over Britse bendes wil kijken, zul je op zoek moeten naar een alternatief. Gelukkig is deze er al. Gangs of London is gisteren van start gegaan en wordt nu al de moderne versie van Peaky Blinders genoemd.

Zoals de titel al verklapt speelt Gangs of London zich af in de hoofdstad van Engeland. De Britse metropool is één van meest dynamische en multiculturele steden ter wereld. De perfect broedplaats voor bendes. Vanuit het duister heersen zij over de stad en bepalen ze in het geheim wat er gebeurd.

Gang of London is het nieuwe Peaky Blinders

Het draait allemaal om macht en zolang iedereen zijn plek kent, is dit een gebalanceerd systeem. Maar wat als de grootste macht wegvalt? Dat is precies wat er in Gangs of London gebeurt. Het hoofd van de machtigste misdaadfamilie wordt omgelegd waardoor er een machtsvacuüm ontstaat. Meer dan twintig jaar heerste Finn Wallace over de onderwereld van Londen, maar die tijd is voorbij.

Niemand weet wie achter de moord zit, maar feit is dat het miljarden imperium opeens in gevaar komt. Verschillende bendes staan klaar om de macht over te nemen. Het is aan Sean Wallace om te achterhalen wie er achter de dood van zijn vader zit en om op te staan als nieuwe leider van de misdaadfamilie. Een flinke uitdaging die, zoals je in onderstaande trailer kunt zien, gepaard gaat met de nodige keiharde actie.

Die overdaad aan actie komt niet als een verrassing, want aan het roer van Gangs of London staat Gareth Evans. Deze regisseur kun je kennen van één van de beste actiefilms van de afgelopen tien jaar: The Raid. Ook in de cast zien we een aantal bekende namen. Hoofdrolspeler Joe Cole ken je natuurlijk als John Shelby uit Peaky Blinders en Michelle Fairley is een bekend gezicht voor Game of Thrones-fans.

Voorlopig niet in Nederland

Gangs of London heeft dus alles in huis om Peaky Blinders-fans heel blij te maken, maar er is ook slecht nieuws. De serie is alleen te zien in Engeland (via Sky Atlantic) en in Amerika (op Cinemax). In Nederland is er nog geen partij die er met de rechten vandoor is gegaan. Onze hoop is gevestigd op NPO Plus. In het verleden hebben namelijk al meerdere Sky Atlantic serie hun weg gevonden naar de streamingdienst van de publieke omroep weten te vinden.

Peaky Blinders game

Tot het zover is zul je andere manieren moeten vinden om je te vermaken. Gelukkig zijn er ook andere manieren om je Peaky Blinders honger te stillen. Zo verschijnt deze zomer de eerste officiële Peaky Blinders game. Deze werd afgelopen week aangekondigd en oogt zeer interessant. De gameplay is namelijk behoorlijk anders dan je zou verwachten.

Reageer op artikel:
Deze keiharde serie wordt nu al de moderne Peaky Blinders genoemd
Sluiten