Redactie
Redactie Films & Series 16 december 2016

Gaming Manners: Steep, de eerste grote wintersportgame in jaren

Gamen is waarschijnlijk één van je favoriete hobby’s, maar je bent druk en dus volg je de game-industrie niet meer op de voet. Geen nood: daarom is er Gaming Manners. In Gaming Manners houden Manners en game-expert Jelle van Es van Pixelcake.nl je op de hoogte van zaken die je moet weten.

Die witte kerst kun je dit jaar weer op je buik schrijven. Tenzij je natuurlijk met de kerst op wintersport bent, maar dan moet je weer zo’n lange reis maken. Nee, wat dat betreft is het soms beter om in een lekker verwarmd huis achter je spelcomputer te zitten en daar aan de slag te gaan – met bijvoorbeeld Steep.

Wintersportgame

Na jaren afwezigheid hebben we dit najaar eindelijk weer een wintersportgame te pakken. De laatste grote game voor Steep was SSX, die in 2012 op de vorige generatie spelcomputers werd uitgebracht. Het is dus wel weer de hoogste tijd, maar dat is natuurlijk niet de enige reden om enthousiast te worden over Steep. De game heeft an sich namelijk een heleboel te bieden.

Ten eerste kun je in de game verschillende aspecten van de wintersport beleven. Natuurlijk kun je gaan boarden en heb je de optie om de ouderwetse ski’s onder te binden. Maar daarnaast heb je ook de optie om een mooie bergtop te beklimmen en daar al sky divend vanaf te springen. En als je dat te gevaarlijk vindt, dan kun je er ook voor kiezen om te gaan parasailen en vanuit die positie eens te genieten van de grote wereld waarin Steep zich afspeelt.

Groots

In een divers Alpengebied kun je zoveel verschillende dingen doen, dat je wel een aantal weken bezig bent om alles te verkennen. De game ontdekken gaat overigens bijzonder makkelijk. Op elk gewenst moment kun je een cameraview van boven de bergen pakken en van daaruit simpelweg een locatie selecteren. Vervolgens dropt de helikopter je op die plek en kun je losgaan.

Steep wordt geleverd met heel wat verschillende races en challenges, maar dankzij de optie om zelf aan de slag te gaan is er in theorie oneindig veel uitdaging in de game te vinden. Elke keer als je iets doet, creëer je een spoor. En als je daar tevreden over bent, dan kun je dat spoor als een challenge inzetten.

Daarbij kun je er voor kiezen dat het spoor bijvoorbeeld als een time trial geldt. Dan moeten andere spelers proberen jouw afstand binnen een snellere tijd te voltooien. Een andere optie is om er een trick challenge van te maken waarin zij jouw neergezette score moeten verbeteren. Het maakt van Steep een veelzijdig spel.

Tot slot is het een game die uitdaging biedt. Waar je in een game als SSX vrij snel en gemakkelijk de vetste tricks kunt uitvoeren, zul je in Steep echt even moeten oefenen op je eerste 360 of rodeo. Maar als je het dan eenmaal voor elkaar krijgt, is de voldoening alleen maar groter.

Steep vormt een mooi totaalplaatje waarmee je echt het gevoel van de wintersport op je beeldscherm tovert.

Reageer op artikel:
Gaming Manners: Steep, de eerste grote wintersportgame in jaren
Sluiten