Jelle van Es
Jelle van Es Films & Series 27 januari 2017

Gaming Manners: Resident Evil is overtuigend terug

Gamen is waarschijnlijk één van je favoriete hobby’s, maar je bent druk en dus volg je de game-industrie niet meer op de voet. Geen nood: daarom is er Gaming Manners. In Gaming Manners houden Manners en game-expert Jelle van Es van Pixelcake.nl je op de hoogte van zaken die je moet weten.

Resident Evil is echt zo’n reeks die al lang mee gaat. De allereerste game ken je misschien nog van ruim twintig jaar geleden (1996!), die je wellicht speelde op je oude grijze PlayStation. Sindsdien zijn er een hoop vervolgen en spin-offs op gekomen. De laatste jaren waren de games echter niet van het niveau dat je vandaag de dag van games verwacht. Het leek wel alsof de ontwikkelaars iets te nostalgisch bezig waren. Met Resident Evil 7 is daar een streep onder gezet en begint de serie met een frisse start. Een start die zowel de liefhebbers van de serie als nieuwkomers kunnen waarderen.

Een creepy setting

Weet je nog hoe je in de eerste Resident Evil terecht kwam in een groot verlaten landhuis en geen idee wat daar aan de hand was? Nou, Resident Evil 7 geeft daar een mooie ode aan. Je kruipt in de huid van Ethan White, die naar een verlaten landhuis in de Amerikaanse staat Louisiana is afgereisd om daar zijn vermiste vrouw te vinden. Als hij daar eenmaal aankomt, belandt hij in een enorme nachtmerrie.

Een nachtmerrie die je voor het eerst beleeft vanuit een eerste-persoonsperspectief en dat maakt de game nog enger. Je beleeft de gebeurtenissen in de game nog intenser en waar je de game met een koptelefoon op speelt, dan levert elk geluidje dat je hoort een gevoel van angst op. En dat wordt er niet minder op wanneer de game vordert.

Boeiend van het begin tot en met het einde

Het knappe aan Resident Evil 7 is dat de game vanaf het allereerste tot en met het allerlaatste moment weet te boeien. Het verhaal ontrafelt zich langzaam maar zeker en net wanneer je denkt dat je begrijpt wat er aan de hand is, komt er een plottwist die alles weer in een ander perspectief brengt.

Ook is er een goede variatie aan locaties waar je in terechtkomt en krijg je tot en met het einde geleidelijk toegang tot betere wapens om de nog sterkere vijanden mee af te maken.

Nog altijd Resident Evil!

Ondanks dat de game qua verhaal losstaat van de rest van de reeks en je dus niet te maken krijgt met de wazigheid van de evil corporation Umbrella, is het daadwerkelijk een echt Resident Evil-spel. Zo zijn er puzzels die echt Resident Evil zijn, krijg je te maken met bepaalde deuren die je pas kunt openen als je een bepaalde sleutel hebt, zijn er Green Herbs om je gezondheid te verbeteren en wordt een deel van het verhaal verteld door middel van dagboeken die je in de wereld vindt. Nogmaals, dit is echt een game die geschikt is voor de Resident Evil-veteranen als de nieuwkomers.

Twijfel je nog of Resident Evil 7 een game voor jou is? Check dan de uitgebreide review van de game bij onze vrienden van Pixelcake.

Reageer op artikel:
Gaming Manners: Resident Evil is overtuigend terug
Sluiten