Redactie
Redactie Films & Series 26 mei 2017

Gaming Manners: Overwatch is een must have

Gamen is waarschijnlijk één van je favoriete hobby’s, maar je bent druk en dus volg je de game-industrie niet meer op de voet. Geen nood: daarom is er Gaming Manners. In Gaming Manners houden Manners en game-expert Jelle van Es van Pixelcake.nl je op de hoogte van zaken die je moet weten. Vandaag: Overwatch.

In onze game artikelen op Manners bespreken we meestal nieuwe games, omdat we op die manier jullie graag op de hoogte houden van alles dat er in gameland gebeurt. Soms willen we daar echter een uitzondering op maken. Zo willen we het deze week hebben over Overwatch, een game die deze week zijn eerste verjaardag viert. En nog altijd is de titel springlevend, wat een knappe prestatie is.

Een jaar geleden hadden we dat niet verwacht. Begrijp ons niet verkeerd, we keken op voorhand enorm uit naar de titel en toen hij op de markt kwam, was het niet verwonderlijk dat de game bedolven werd onder positieve reviews. Overwatch is een team-based shooter, waar jij als speler een personage kiest en daarmee aan verschillende gamemodi meedoet. Elk personage in de game heeft zijn eigen unieke uiterlijk en skillset. Daardoor is het voor jezelf en teamgenoten heel duidelijk wie welke rol binnen het team op zich neemt en je ziet ook goed met welke personages jouw tegenstanders strijden. Op die manier weet je weer wat voor soort tactiek je moet gebruiken.

De opzet van de game is zodoende behoorlijk duidelijk en daar zit juist zijn kracht in. Zelfs als je een nieuwkomer bent, zul je binnen de kortste door hebben hoe er gespeeld dient te worden en wat medespelers van je verwachten. Tegelijkertijd zul je merken dat Overwatch enorm veel diepgang kent. Na een jaar spelen zien we nog regelmatig toffe dingen gebeuren. Denk daarbij aan spelers die fantastische slimme tactieken gebruiken om je volledig te overrompelen. Neem bijvoorbeeld dit team dat aankomt stormen met een groep Winstons.

En dat is slechts één voorbeeld van wat je kunt verwachten in de game. Mede door die variatie is het ook een heerlijke game om naar te kijken. Daarom is het ook niet heel gek dat de game enorm populair is op Twitch en dat er binnenkort een interessante eSport-competitie rondom de game gaat beginnen.

Hoewel de game al een jaar uit is, is dit echt het ideale moment om in te stappen. De game is nu namelijk gratis te spelen. Als je een Xbox One, PlayStation 4 of een pc hebt staan, dan kun je Overwatch nu voor niks binnen halen en er een weekend mee aan de slag. Daarna is de titel tijdelijk met een mooie korting te koop, voor het geval je overtuigt bent geraakt.

Bovendien hebben we twee PlayStation 4-exemplaren om weg te geven. Het enige wat je daarvoor moet doen, is een mail sturen naar [email protected] met de vermelding Manners Overwatch en het doorgeven van je adresgegevens. Vervolgens kiezen wij maandag twee winnaars uit en sturen we de game op. Wil je je winstkansen vergroten? Bij onze vrienden van Want en FHM hebben we een soortgelijke prijsvraag lopen. Succes!

Reageer op artikel:
Gaming Manners: Overwatch is een must have
Sluiten