Redactie
Redactie Films & Series 12 augustus 2016

Gaming Manners: No Man’s Sky is (eindelijk) uitgebracht!

Gamen is waarschijnlijk één van je favoriete hobby’s, maar je bent druk en dus volg je de game-industrie niet meer op de voet. Geen nood: daarom is er Gaming Manners. In Gaming Manners houden Manners en game-expert Jelle van Es van Pixelcake.nl je op de hoogte van zaken die je moet weten.

In de stille zomer game-maanden is de release van No Man’s Sky een klein feestje. Dit space-avontuur, die al maanden hoog op de verlanglijsten van gamers staat, is nu beschikbaar op de pc en PlayStation 4. No Man’s Sky is in tegenstelling tot games als Call of Duty en FIFA door een klein team gemaakt, maar de mogelijkheden zijn onbeperkt. Door het gebruiken van een speciale techniek zijn er in de game miljarden planeten aangemaakt en die kun jij allemaal bezoeken.

Doel(loos)

Er is niet echt een hoger doel in de game. Er zijn wel bepaalde missies die je als een soort van rode draad door een verkapt verhaal leiden, maar als je geen zin hebt om dat te volgen, dan mis je ook weer niet heel veel. Het draait in de game voornamelijk om het verkennen. Het gevoel hebben dat jij constant een nieuwe wereld ontdekt en daar op zoek gaat naar hetgeen die planeet te bieden heeft.

Voordat je echter ook maar één lichtjaar in de ruimte doorbrengt, is het eerst zaak om op je beginplaneet je eigen ruimtevaartuig te repareren. Dat doe je door op de planeet verschillende basismaterialen te verzamelen en die in de stijl van Minecraft om te zetten naar objecten die je nodig hebt om je vaartuig te repareren. Gewapend met een minegun loop je rond en schiet je op gesteentes en planten om daar elementen als ijzer en carbon uit te halen. Later zul je merken dat je ook elementen als geld, platinum en andere dingen kunt delven. Alles in de game kan gebruikt worden om jezelf, je ruimtevaartuig en je minegun te verbeteren om zo effectiever te worden. Of je verkoopt de materialen bij handelaren en gebruikt dat geld weer om nieuwe dingen, zoals een dik nieuw ruimteschip, te kopen.

Geduld is een schone zaak

Het tempo in No Man’s Sky is laag, waardoor geduld een belangrijke vereiste is om van de game te genieten. Laten we als voorbeeld de communicatie met buitenaardse wezens nemen. Jij spreekt hun taal niet, maar door op zoek te gaan naar speciale gebouwen, kun je keer op keer een woordje meepakken. Het gaat behoorlijk wat uren kosten voordat je alles begrijpt, maar door in een gesprek al één woordje op te pakken, kun je snappen wat er van je verwacht wordt. Als je bijvoorbeeld het woord ‘help’ hebt geleerd, en je ziet dat in een conversatie terug, dan kan het geven van bepaalde resources zorgen dat je een dikke beloning krijgt.

En zo kom je steeds wat verder in je avontuur, zonder dat je een echt eindpunt hebt. Door de combinatie van prachtige graphics en de uitstekende soundtrack is het ook eigenlijk niet erg dat het langzaam gaat. No Man’s Sky is een titel waar je even rustig voor moet gaan zitten. De reis is immers belangrijker dan de bestemming.

Als je de game in huis haalt, bezoek dan zeker onze wiki-pagina waarin we een boel handige tips en tricks meegeven. Hiermee kun je jouw avontuur lekker op gang krijgen. Enjoy! 

 

Reageer op artikel:
Gaming Manners: No Man’s Sky is (eindelijk) uitgebracht!
Sluiten